„Кроз њиве глади до хлеба живота“- Промоција књиге аутора Клауса Кенета

30/09/2014

„Половину живота сам провео у трагању за љубављу и истином- изражено у километрима, био је то пут дужи од педесетократног обилажења око Земље. Од Индије, Тибета, Тајланда и већине арапских земаља, до Мексика, Аљаске и Бразила. Испробао сам све- од филозофије, преко анти-теистичког комунизма, атеизма до хипи покрета. Годинама сам трагао за смислом по великим светским религијама. Ништа није могло да испуни празнину моје душе све до дана када сам доживео драматичан и лични сусрет с „непознатим“ Богом и на чудесан начин био спасен“, рекао је Клаус Кенет, на промоцији своје књиге „Кроз њиве глади до хлеба живота“ у клубу „Трибина младих“ новосадског Културног центра.

За време повлачења немачких снага пред Црвеном армијом, већ у раном детињству, Клаус Кенет је неколико пута избегао смрт. Отац је њега и његову мајку, познату оперску певачицу напустио. Мајка га је тада предала католичком свештенику, да се брине о његовом образовању и васпитању. Уместо тога, Клаус седам година трпи злостављање, а део тинејџерског доба провео је у затвору, јер је имао проблема са законом.

„Живео сам у бекству од Бога, људи и самога себе. Био је то пакао од путовања, препун мржње и  смрти. Ово бекство било је такође пут којим сам трагао за самим собом“, рекао је Кенет, описујући свој живот који је представио у промовисаној књизи.

Говорећи о адолесценцији,  објаснио је да су га све животне околности навеле на далека путовања, са циљем да кроз упознавања различитих религија, нађе „оно“ што му доноси мир, љубав и смисао живота. У потрази за љубављу, најдужи период провео је на Тибету, седам година, док је три године провео у хиндуизму. У периоду од 12 година, трагајући, обишао је Индију, Тајланд, Арапске земље, Мексико, Аљаску, Кореју и Јужну Америку. Прешавши два милиона километра у потрази за љубављу, крај свог путовања препознао је када се сусрео са старцем, светогорцем Софронијем. Љубав коју му је отац Софроније пружио описује као несвакидашњу и несебичну, а њему је, у највећој мери, захвалан за мир и смисао које је пронашао. Због љубави, Клаус Кенет се 1986. године крштава у православној цркви у Женеви,. Остваривши циљ дугог путовања, он прелази нових 2 милиона километара сведочећи, односно проповедајући о љубави коју је пронашао у Православној цркви.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=N5MeDUM4M74[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања