КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ МОЗАИКА У КЦНС ОД 7.2.2015.

02/02/2015

Школарци, пријавите се!

  Културни центар Новог Сада у сарадњи са академском уметницом Љиљаном Ривић организује серију креативних радионица мозаика за децу узраста од 9 до 15 година, почев од суботе 7. фебруара. Радионице ће се одржавати сваке суботе на Трибини младих од 11 до 14 часова, а како је рад предвиђен у групама од по максимално 15 полазника, сви заинтересовани за радионице треба да се пријаве на број телефона 062/791307, или на мејл адресу [email protected]. Циљ радионица је упознавање деце са основним елементима технике мозаика и његовом израдом, користећи, притом, слободно време на креативан и модеран начин.

17475_1303219696282_417097_n

  Програм креативне радионице за израду мозаика намењен је деци школског узраста од 9 до 15 година, јер се у тој доби интензивно развијају дечије склоности и опредељења која их касније оријентишу ка послу којим ће се бавити. Мозаик, као техника која развија креативност, моћ перцепције и моторику, врло је погодна за учење у овом узрасту код деце, као и за развијање маште и опажања у простору.

  Програмом је предвиђена израда цртежа, у првој фази, где ће деца учити технику цртежа која подразумева учење облика, перспективе и композиције. У другој фази малишани ће се упознавати са бојом и њеном употребом у техници мозаика која има своје специфичности, које се посебно односе на уклапање и међусобни однос боја.

  Трећа фаза је учење индиректног мозаика што подразумева технику која се прво учи кроз ређање каменчића по папиру, а након тога излива у предвиђеним материјалима за изливање мозаика. Мозаици ће се радити на задате теме као што су: животиње, биљке, цвеће, природ, а правиће се од природног камена, па ће деца моћи да се упознају са разним врстама камена, гранита, мермера, пешчара…

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања