KREATIVNE RADIONICE MOZAIKA PONOVO U KCNS

10/09/2015

Školarci, prijavite se!

Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa akademskom umetnicom Ljiljanom Rivić organizuje novu serija besplatnih kreativnih radionica mozaika za decu uzrasta od 9 do 15 godina, počev od subote 19. septembra. Radionice će biti održavane svake subote na Tribini mladih od 11 do 14 časova, a kako je rad predviđen u grupama od po maksimalno 15 polaznika, svi zainteresovani za radionice treba da se prijave na mejl adresu [email protected].

Ideja radionica je upoznavanje dece sa osnovnim elementima tehnike mozaika i njegovom izradom, koja će, pritom, slobodno vreme provoditi kreativno i edukativno.

Mališani će u prvoj fazi radionice izrađivati crteže i učiti tehniku crtanja, što  podrazumeva učenje oblika, perspektive i kompozicije. U drugoj fazi sledi upoznavanje sa bojom i njenom upotrebom u tehnici mozaika, koja ima svoje specifičnosti, kao što su uklapanje i međusobni odnos boja. Treća faza podrazumeva učenje indirektnog mozaika – specifične tehnike koja se prvo uči kroz ređanje kamenčića po papiru, a nakon toga sledi izlivanje u predviđenim materijalima za izlivanje mozaika. Mozaici se rade na zadatu temu kao što su: životinje, biljke, cveće, priroda…

Mozaici se izrađuju od prirodnog kamena, pa će mališani imati priliku da se upoznaju sa različitim vrstama kamenja: mermer, granit, travertin i peščar.

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja