КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ МОЗАИКА ПОНОВО У КЦНС

10/09/2015

Школарци, пријавите се!

Културни центар Новог Сада у сарадњи са академском уметницом Љиљаном Ривић организује нову серија бесплатних креативних радионица мозаика за децу узраста од 9 до 15 година, почев од суботе 19. септембра. Радионице ће бити одржаване сваке суботе на Трибини младих од 11 до 14 часова, а како је рад предвиђен у групама од по максимално 15 полазника, сви заинтересовани за радионице треба да се пријаве на мејл адресу [email protected].

Идеја радионица је упознавање деце са основним елементима технике мозаика и његовом израдом, која ће, притом, слободно време проводити креативно и едукативно.

Малишани ће у првој фази радионице израђивати цртеже и учити технику цртања, што  подразумева учење облика, перспективе и композиције. У другој фази следи упознавање са бојом и њеном употребом у техници мозаика, која има своје специфичности, као што су уклапање и међусобни однос боја. Трећа фаза подразумева учење индиректног мозаика – специфичне технике која се прво учи кроз ређање каменчића по папиру, а након тога следи изливање у предвиђеним материјалима за изливање мозаика. Мозаици се раде на задату тему као што су: животиње, биљке, цвеће, природа…

Мозаици се израђују од природног камена, па ће малишани имати прилику да се упознају са различитим врстама камења: мермер, гранит, травертин и пешчар.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања