КОНКУРС НОАфест 2019 – Млада графика

30/04/2019

Културни центар Новог Сада расписује конкурс за учешће на фестивалу НОАфест 2019, који ће се одржати по шести пут на више локација у Новом Саду: у просторима Ликовног салона и „Трибине младих“ Културног центра, културној станици „Еђшег“ и Културном центру „Лаб“. Тема овогодишњег фестивала је Млада графика – ауторски приступ графичком медију. Формат: максималне димензије матрице 100×70, максималне димензије папира 120 x80 cm. Право учешћа имају аутори до 40 година старости.  

Заинтересовани аутори треба да пошаљу фотографије циклуса од 10 радова у електронској форми (формат jpg, резолуција 300dpi), уз основне податке рада (назив рада, техника, формат, година настанка), као и кратку биорафију на: [email protected] . Пријављени радови могу бити изведени у свим техникама класичне ручне штампе, дигиталне штампе и експерименталних процеса. Поред наведеног, на фестивал могу да се пријаве радови који за своју основу имају или јесу неко од дводимензионалних графичких медија (графички лист, фотографија, типо-дизајн, storyboard, itd).

Селектори овогодишњег фестивала одабраће три аутора који ће као награду добити реализацију самосталне изложбе у Ликовном салону, „Трибини младих“ КЦНС и у КЦ „Лаб“, 2020. године.

Организатор, поред простора и програмске реализације, обезбеђује и двојезични каталог-брошуру, који ће се штампати после одржавања фестивала, јер је предвиђено да се репродукују и фотографије са програмских дешавања. Резултати конкурса биће објављени до 10. јуна 2019, а одабрани радови достављају се до 15. августа 2019. на адресу Културног центра Новог Сада, Католичка порта 5, Нови Сад, са назнаком за НОА ФЕСТ 2019.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања