Koncert “TRIO ARS ANIMA” u petak 13. maja na Tribini mladih

09/05/2016

U klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada muzički sastav TRIO ARS ANIMA održaće koncert u petak 13. maja u 20 časova. Ulaz je besplatan.
   
Ivan Kundičević – violina
 Mileta Stanković – violončelo
Snežana Stanković – klavir
plakat-page-001
Program:
   Petar I.Čajkovski: Godišnja doba -izbor
    Mart-Ševina pesma
    April-Visibaba
   Novembar-Ruska trojka
      Oktobar-Jesenja pesma
          Jun-Barkarola
            Septembar-Lov
 
                                                                                       Bela Bartok: Rumunske narodne igre
                                                                               A.Pjacola: Oblivion (aranžman M.Stanković)
                                                  Astor Pjacola: Godišnja doba u Buenos Airesu     (Leto,Jesen,Zima,Proleće)
“Con anima, animado, animati… muzički izrazi koji upućuju na sličnost našeg odnosa prema, po mnogima, najuzvišenijoj umetnosti, svakako najapstraktnijoj, koja samim tim uzdiže ljudski duh u najviše visine.
Dakle, sa dušom i pokretom umetnikova duša otkriva zdušno i predano svet otelotvorenih ideja, kristalizovanih u muzičkom tekstu.
Naš zadatak je da horizontalnost jednoličnosti i banalizacije života oko nas i u nama, duhovnom vertikalom uznesemo u visine, gde je i cilj svih nas.
Dakle, muzikoterapijom protiv palosti savremenog čoveka. Godišnja doba…večna inspiracija za umetnike… Svakodnevno smo suočeni sa godišnjim dobima, koja kao takva, sve više gube jasno ocrtan kalendarski karakter. Vreme u kome živimo ispunjeno je haotičnim i vrlo kontrasnim meteorološkim uslovima. Da li vreme utiče na čoveka ili pak čovek na vreme sve više destruktivnim delovanjem, ili se borbeno prepliću, ostaje da se utvrdi.
Zato smo i ukrstili dva ciklusa godišnjih doba. Jedno, koje kao da više ne postoji, a drugo upravo ispunjeno savremenim turbulentnim kontrastnim obrtajima.
Haos sa neba i haos sa zemlje u stalnom sinergičnom odnosu.
Moram samo da napomenem, da u ovom savremenom, Pjacolinom, ima prilično refleksija političkog, odnosno, tada poremećenog društvenog stanja, tako da ćete kod njega pronaći i sirene, rafale, agresiju ali i letargiju, beznađe što neizostavno prati takve događaje. Na našu žalost, neće nam biti potrebna toliko mašta da bi sve to prepoznali.
U nadi da ste poneli tzv. “all weather clothes”, sa obaveznim kišobranom, kako bi ste spremni uživali u čarima i obrtima godišnjih doba, zahvaljujemo se na zajedničkom putovanju vremeplovom, od Rusije do Argentine, kroz godišnji ciklus.”    M.Stanković
Snežana Stanković se školovala u Beogradu, usavršavajući se na mnogim majstorskim kursevima.Njena koncertna aktivnost traje 25 godina nastupala je u svim salama u glavnom gradu i drugim gradovima u zemlji Italiji, Indoneziji. Radi kao profesor klavira u muzčkoj školi “Stanković” u Beogradu.
Mileta Stanković se školovao u Beogradu, Ljubljani i Švajcarskoj, aktivno prisutan na muzičkom podijumu više od 30 godina, najviše kao solista, kamerni muzičar i vođa čela u više kamernih orkestrara u zemlji i inostranstvu (Evropa, Azija). Radi kao profesor violončela muzičkoj školi “Stankovic”.
Ivan Kundičević se školovao u Beogradu i Moskvi. Dugo godina je živeo Limi (Peru), ostavivši ogroman trag u muzičkom životu, kao solista, kamerni muzičar, menadžer. Nastupa u zemlji, Evropi, Americi više decenija. Radi kao profesor violine u muzičkoj školi “Stanković”.
Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja