Концерт „ТРИО АРС АНИМА“ у петак 13. маја на Трибини младих

09/05/2016

У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада музички састав ТРИО АРС АНИМА одржаће концерт у петак 13. маја у 20 часова. Улаз је бесплатан.
   
Иван Кундичевић – виолина
 Милета Станковић – виолончело
Снежана Станковић – клавир
plakat-page-001
Програм:
   Петар И.Чајковски: Годишња доба -избор
    Март-Шевина песма
    Април-Висибаба
   Новембар-Руска тројка
      Октобар-Јесења песма
          Јун-Баркарола
            Септембар-Лов
 
                                                                                       Бела Барток: Румунске народне игре
                                                                               A.Пјацола: Обливион (аранжман М.Станковић)
                                                  Астор Пјацола: Годишња доба у Буенос Аиресу     (Лето,Јесен,Зима,Пролеће)
„Con anima, animado, animati… музички изрази који упућују на сличност нашег односа према, по многима, најузвишенијој уметности, свакако најапстрактнијој, која самим тим уздиже људски дух у највише висине.
Дакле, са душом и покретом уметникова душа открива здушно и предано свет отелотворених идеја, кристализованих у музичком тексту.
Наш задатак је да хоризонталност једноличности и банализације живота око нас и у нама, духовном вертикалом узнесемо у висине, где је и циљ свих нас.
Дакле, музикотерапијом против палости савременог човека. Годишња доба…вечна инспирација за уметнике… Свакодневно смо суочени са годишњим добима, која као таква, све више губе јасно оцртан календарски карактер. Време у коме живимо испуњено је хаотичним и врло контрасним метеоролошким условима. Да ли време утиче на човека или пак човек на време све више деструктивним деловањем, или се борбено преплићу, остаје да се утврди.
Зато смо и укрстили два циклуса годишњих доба. Једно, које као да више не постоји, а друго управо испуњено савременим турбулентним контрастним обртајима.
Хаос са неба и хаос са земље у сталном синергичном односу.
Морам само да напоменем, да у овом савременом, Пјацолином, има прилично рефлексија политичког, односно, тада поремећеног друштвеног стања, тако да ћете код њега пронаћи и сирене, рафале, агресију али и летаргију, безнађе што неизоставно прати такве догађаје. На нашу жалост, неће нам бити потребна толико машта да би све то препознали.
У нади да сте понели тзв. „all weather clothes“, са обавезним кишобраном, како би сте спремни уживали у чарима и обртима годишњих доба, захваљујемо се на заједничком путовању времепловом, од Русије до Аргентине, кроз годишњи циклус.“    М.Станковић
Снежана Станковић се школовала у Београду, усавршавајући се на многим мајсторским курсевима.Њена концертна активност траје 25 година наступала је у свим салама у главном граду и другим градовима у земљи Италији, Индонезији. Ради као професор клавира у музчкој школи „Станковић“ у Београду.
Милета Станковић се школовао у Београду, Љубљани и Швајцарској, активно присутан на музичком подијуму више од 30 година, највише као солиста, камерни музичар и вођа чела у више камерних оркестрара у земљи и иностранству (Европа, Азија). Ради као професор виолончела музичкој школи „Станковиц“.
Иван Кундичевић се школовао у Београду и Москви. Дуго година је живео Лими (Перу), оставивши огроман траг у музичком животу, као солиста, камерни музичар, менаџер. Наступа у земљи, Европи, Америци више деценија. Ради као професор виолине у музичкој школи „Станковић“.
Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања