Концерт поводом 100- годишњице рођења Едит Пјаф – Вече шансоне

07/12/2015

Удружење „Шансона“ уз подршку Града Новог Сада и Културног центра 12. децембра у 21 сат у Културном центру Новог Сада на Трибини младих, реализује концерт поводом стогодишњице рођења чувене француске шансоњерке Едит Пјаф. На концерту ће наступити уметник Лоран Прокопић – вокал и гитара, уз пратњу Ондреја Магловског– хармоника.

pozivnica

Лоран Прокопић  рођен је  у Паризу 1973 године и његов сусрет са шансоном датира још од детињства. Касније као професионални позоришни глумац (1998. година), започиње са промоцијом  шансоне певајући песме Драгана Стојнића и француских шансоњера попут Шарл Азнавура, Жилбер Бекоа, Ив Монтана, Жак Брела, Едит Пјаф и др. У Подгорици започиње његово музичко образовање у музичкој школи „Васа Павић“ на одсеку за гитару. Након класичног музичког образовања, почиње да се интересује и за друге музичке правце као и за песме различитих жанрова.Након дуже паузе, 2012. године се враћа се шансони и наступа уз увек велику подршку и присуство публике која са одушевљењем прати његове концерте. Подршку његовим концертима је дала и супруга покојног шансоњера Драгана Стојнића, која је  присуствовала заједно са својом породицом на неколико концерата у Новом Саду и Београду. Члан је Удружења музичара Џез-а Забавне и Рок Музике Србије као и Удружења уличних певача, вергл свирача и музичара РИТОУРНЕЛЛЕС & МАНИВЕЛЛЕС из Париза.

Током претходне три године, Лоран Прокопић је реализовао бројне концерте у Србији и иностранству међу којима издвајамо:

2015 – Наступи у Менехам ,Саинт Мартин Велмероуx, Ауриллац и Париз (Француска)

2014- „Вече шансоне“ у Задужби Илије М. Коларца у Београду; Вршачком позоришту „Стерија“ и Дому Културе у Бачкој Паланци уз пратњу хармоникаша Ондреја Магловског и пијанисткиње Ружице Павловић.

2013 – „Вече шансоне – сећање на Драгана Стојнића“ у Дворани Дома Синдиката у Београду, уз клавирску пратњу Радивоја Радета Радивојевића; „Божићни концерт“ у Свечаној Сали Градске куће у Новом Саду и „Осмомартовски концерт“ у Српском народном позоришту у Новом Саду, уз пратњу „Александар Дујин оркестра“

2013 – Наступи у Минхену и Луксембургу

2012 – „Осмомартовски концерт „ свечана сала Факултета техничких наука, „Вече шансоне“ у Новосадском позоришту Úјвидéки Сзíнхáз, “Као тог јутра дан” концерт у оквиру Змајевих дечијих игара, и бројни други наступи у земљи и иностранству

Ондреј Магловски рођен 13. октобра 1957. године. Завршио нижу музичку школу у Кулпину а средњу музичку Исидор Бајић у Новом Саду. Апсолвирао музичку академију 1985. године. Од 1985. године ради као уредник словачке народне и забавне музике у радио Новом Саду. Наступао са многим уметницима у земљи и иностранст ву. Компоновао бројне песме за русинске и словачке фестивале.

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања