Концерт квартета „Сенсартика“ на Трибини младих 20.октобра у 20 сати

17/10/2016

У оквиру циклуса „Павиљон музике“ 20. октобра у Клубу „Трибина младих“  биће одржан концерт квартета „Сенсартика“ са почетком у 20 часова. Улаз је слободан, добро дошли. 

П Р О Г Р А М

FAUNA SACRA

Животињски свет – музички симболизам, посвећење и надахнуће

Luis de Narváez (1526 – 49)

Чувај ми краве, тема са варијацијама

Пётр Ильич Чайковский  (1840-1893):

Плава птица и принцеза Флорин ( из балета  „Успавана лепотица“)

Канаринац који пева ( из балета  „Успавана лепотица“ )

Плес малих лабудова  (из балета „Лабудово језеро“)

Николай Андреевич Римский-Корсаков  (1844-1908):

Бумбаров лет

Frank Adlam (1858 -1929): Укротилац змија отровница

Camille Saint-Saëns (1835- 1921):  Избор из Карневала животиња

Краљевски марш лава

Слон

Кенгури

Кукавица у дну шуме

Лабуд

Фосили

George Gershwin (1898-1937):

Шетање пса – Променада

James Scott (1885-1938) : Жабљих ногу (ragtime)

Thomas ‘Fats’ Waller (1904-1943): Крокодилско гегање  (ragtime)

Henry Mancini (1924-1994): Пинк Пантер 

Соња Калајић

Вук

Дивљи пастув

Парада пужева 

Традиционална музика:

Лепа млада музе краве  ( Ирска )

Лептир   (Ирска)

Црни медвед ( Шкотска )

Коњска трка  ( Кина )

Квартет је формиран 2012. године у Београду и до сада је доживео две поставе. Прву поставу су чинила три некадашња члана секстета Quintecho ( 2004 – 2009.), који је био познат српској јавности по оригиналним и виртуозним извођењима танго музике /Душанка Абрамовић, флаутискиња, Соња Калајић, виолинискиња и Небојша Јанковић, виолончелиста – којима се придружио гитариста Миодраг Јанковић/. Чланови групе су наступали као мултиинструменталисти, што је карактеристика и друге поставе овог састава.

 До сада, квартет је одржао преко 90 концерата широм Србије, Мађарске, Румуније и Аустрије. Издао је два албума у едицији Центра за музику Коларчеве задужбине ( Како се слуша концерт – Историја од Средњег века до буги вугија“ 2013. и Како се слуша концерт – Бал романтичног света 2015.), и снимке у оквиру CD компилације листа „Музика класика“ ( Београд, 2014. )

СЕНСАРТИКА квартет заузима и доминантно место на албуму  „Saw Friendly“ ( Metropolis Records, 2015. ), који претставља први CD са столарском тестером као солистичким инструментом на Балкану. Снимили су 8 спотова за Радио – Телевизију Србије 3, ( Бивши РТС Дигитал) у оквиру образовног серијала за младе и спот за нумеру „Тамо далеко“ у продукцији Историјског музеја Србије и продукцијске куће „Unicorn“.

 Репертоар прве поставе СЕНСАРТИКЕ чинила су два програм, Историја плесова од средњег века до буги-вугија и Српска фантазија – сплет уметничких, староградских и изворних народних композиција Србије. Нова постава, од ове године на репертоару има програм Fauna Sacra, са жељом да афирмише идеје поштовања и очувања животињског света, као и да инспирише једним новим аранжерско – експерименталним звуком који брише границе између света природе и света музике, света исконских доживљаја и академских категорија, у нади да такав приступ доноси слушаоцима запостављену радост симбиозе човека и природе.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања