Концерт фламенка за почетак обележавања великог јубилеја

13/03/2014

Поводом 60 година рада, Културни центар Новог Сада за своје суграђане приредио је несвакидашње фламенко искуство, где је Новосађане у свет шпанског плеса повео квинтет светски признатог уметника Алберта Лопеза.
Он је добитник неколико престижних награда за своје наступе, па је својим талентом, ентузијазмом и несвакидашњошћу, посетиоце Културног центра оставио без даха.
За овај музички спектакл, карте су распродате у једном дану, што доказује да је организација фламенко вечери била пун погодак. Неколицина суграђана која није обезбедила седеће место за овај концерт, у жељи да чује изузетног уметника, стајала је и на тај начин доживела атмосферу коју је приредио Алберто Лопез са својим квинтетом.
Лопез је фламенком почео да се бави са 11 година, када је кренуо на часове гитаре. Дипломирао је на одсеку за фламенко гитару Конзерваторијума за музику Рафаел Ороско у Кордоби. Свој таленат представио је публици у Шпанији, Француској, Србији, Италији и Мароку. За време своје соло каријере био је укључен у велике пројекте као што су Бијенале фламенка у Севиљи, Ноће бланка дел фламенко, Фламенко Фез фестивал, наступајући са Ел Пелеом, Естрељом Моренте, Арканхелом, Томатитиом и Исраел Галваном.
Заједно са њим у новосадском Културном центру, наступали су Бернандо Миранда, Xавиер Рабадан и Јоланда Осуна који су демонстрирали моћ ове несвакидашње игре.

Овај догађај само је један у низу којим ће бити обележена значајан јубилеј Културног центра Новог Сада, 60 година постојања.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=psusIQH53iU[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања