Концерт бенда Мораитика – Промоција албума IN THE MOON DROPS

23/12/2015

Понедељак, 28.децембар 2015.

КЦНС, Клуб „Трибина младих“, 20 сати

К О Н Ц Е Р Т – Промоција албума IN THE MOON DROPS, Издавач: РоцкСвирке Рекордс, Београд, 2015.

МОРАИТИКА

Владимир  Самарџић, бас гитара

Синиша Балог, перкусије, хармоника

Нера Бељански, клавир, вокал

Гост : Ненад Вјештица Кхан, ситар

Добро дошли!

 

 

Биографије:

Владимир  Самарџић, бас гитара

Бас гитариста, композитор, музички уредник и едукатор, рођен у Новом Саду, дипломац Беркли музичке академије у Бостону („Награда за посебне заслуге Катедре за бас гитару“ 1997. и „BMG Jazz Award 1998.“) један је од најсвестранијих басиста у Србији и на простору бивше СФРЈ.

Био је члан Васил Хаџиманов Бенда (2000-2010, 4 албума), као и рок саства СМАК (1995-1997, албум “Биоскоп Фоx“ 1995.). Од 2013. део је  хрватског електрик џез квартета „Chewbakka 4“ и новосадског састава Мораитика (2 албума). Вођа је квинтета Панонија Пројекет (албум „The Bridge“ 2010.) Сарађује са оркестрима Мамбо Старс, Новосадски Биг Банд, Балканополис,  Београдска филхармонија, као и са музичким уметницима: Р.М.Точак, Корнелије Ковач, Слободан Тркуља, Бисера Велетанлић, Тереса Кесовија, Бранкица Васић-Василиса, Александра Радовић, Дадо Топић, Фрајле, Владо Георгиев, Жељко Самарџић, али и великим бројем врхунских музичара из региона и иностранства, Елвис Станић, Душан Јевтовић, Амар Чешљар, Марко Ђорђевић, Бодан Арсовски, Тонy Китановски, Лаки Акош, Теодоси Спасов, Давид Рходес, Луис Бонилла, Сами Амирис, Сеан МцГоwан, Марк Милан, Маxим Зетел, и други. Наступао је на свим најважнијим јазз фестивалима у Србији и региону, на великом броју џез и светских музичких фестивала у Европи као и на „World Expo“ сајму у Нагоји (Јапан) 2005.године са Васил Хаџиманов Банд-ом. Дуги низ година је активан и као инструктор бас гитаре, предавач на Bass Workshop јавним часовима као и на већим музичким Џез мастер клас догађајима (Pannonian Bridge, Нови Сад 2007-2008 и Jazz Ex-Tempore Опатија 2006, 2012).

Синиша Балог, перкусије
Професионално се бави музиком од своје седамнаесте године.Студент је Академије уметности у Новом Саду.Био је члан оркестра хармоника Акуд Соња Маринковић ,четири године активно свира са тамбурашким оркестрима.Члан је састава Мораитика од самог оснивања,свира хармонику,перкусије и пева. Са Мораитиком је снимио два студијска албума: “Врата мора” (2013) И “ИIn the Moon Drops” (2015).

Нера Бељански (пијаниста,вокални солиста,композитор и аранжер)

Године 1997.дипломирала на одсеку за клавир, Академије уметности у Новом Саду.Од тада се активно бави клавирском педагогијом. Године 2009. оснива вокално инструментални састав Мораитика, који изводи њене композиције( песме са мирисом соли, како ауторка воли да их назива, јер су најчешће инспирисане морским амбијентом). Најзначајније наступе Мораитика остварује на фестифалима : Егзит(2010), Нисвилле(2011), Блуес&Јазз Фестивал – Кикинда (2011); Грин Тоwн Јазз Фест (2012); Етно.ком (2014), а од 2011.године је члан Светске музичке  асоцијације Србије, на чијим самитима учествује 2011 и 2013.године,где уједно промовише свој први студијски албум “Врата мора”, чији је издавач „WМАС“ рекордс.

Од 2014.године,овај састав ствара и наступа као трио (Нера Бељански –клавир, вокал, Владимир Самрџић –бас гитара и Синиша Балог – перкусије)

Током маја месеца 2015.године, трио је реализовао снимање другог студијског албума, под називом “ In the Moon Drops”, чији је издавач „Рок Свирке Рекордс“. На овом албуму, појављују се изванредни гости – Ненад Вјештица Хан – ситар и Ђорђе Ковачев – електрична гитара. На албуму се налази 10 песама  из разних периода стварања, а посебно “компоновани“ језик, необична је каракртеристика читаве музичке приче,која стилски протиче кроз  класичну музику, џез, блуз, етно.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bcZLZem10jA[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања