Koncert benda “3 TIMES 7” u subotu 1.avgusta 2015. godine u galeriji I.T.D na Petrovaradinskoj tvrđavi

28/07/2015

Subota, 1.avgust 2015.
KONCERT
“3 TIMES 7″

Marko Ćurćić bas
Aleksandar Škorić bubnjevi
Jorrit Westerhof gitara

 

“3 TIMES 7”

Ujedinjeni duhom matakwane-a, ovaj novi trio svira muziku koja se kreće van granica, definšući putovanja u spoljna područja. Internacionalna raznolikost ovoj grupi donosi muziku koja je iznad kultura. Tretirajući žanrove kao ravnopravne, bez osrednjosti, nego sa suosećanjem i intelektom.

Blues, balkanski ritmovi, psihodelija i izlivi energije tipični su za ovaj trio, ali nemojte da vas iznenade kada postanu blagi i pruže vam osećaj plutanja poput kao u lucidnim snovima. Sve je moguće.

 

ALEKSANDER ŠKORIĆ

Rođen u Srbiji, bubnjar Aleksandar Škorić, započeo je svoju muzičku misiju kao tinejdžer. Kao učesnik Jazz kampa u Grožnjanu, upoznao je profesora “Howarda Curtisa”, odličnog profesora i veliki uzor. Godine 2011, svirao je sa „East West European Jazz Orchestra” pod dirigentskom palicom Uwea Platha i Andreja Machneva. Cilj mu je da stvara muziku koja postoji izvan granica, duhovno i iskreno. U poslednje vreme, vežba i studira muziku u Groningenu, Holandija.

 

MARKO ĆURČIĆ

Marko Ćurčić, dvadesettrogodišnji basista iz Srbije, trenutno završava studije džeza u Groningenu. Počinje da se interesuje za džez i druge stilove muzike pred kraj srednjoškolskih dana posle pohađanja radionice latino-džeza Vladimira Samardžića u Novom Sadu. Trenutno svira u grupama Phantasmagoria, “3 times 7”, Grey Monsters, Kundalini i još nekoliko projekata. Najveći uzori su mu: Jimi Hendrix, Buddy Guy, Miles Davis, Zappa, Cream, Weather Report, Charles Mingus, Ron Carter, Tony Williams, Coltrane i Wayne Shorter, između ostalih.

 

 

JORRIT WESTERHOF

Jorrit Westerhof je mladi perspektivni gitarista koji živi u Holandiji. Svira sa različitim ansamblima koji se dotiču žanrova kao što su jazz, savremena klasična muzika, hard rock, hip- hop, funk, improvizovana muzika, punk, world music, i mnogi drugi. Dobitnik je više vrednih nagrada kao što su “Leeuwarder Guitar Award”, “Jazz in Duketown award”, “City Jazz Young Talent award”  i Nagrada fondacije “Keep an Eye”. Sarađuje sa muzičarima kao što su:  Eric Vloeimans, Michael Moore, Wolter Wierbos, Michael Vatcher i Jeroen van Vliet, između ostalih.

Fotografije sa koncerta benda “3 TIMES 7”

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja