Концерт бенда „3 TIMES 7“ у суботу 1.августа 2015. године у галерији И.Т.Д на Петроварадинској тврђави

28/07/2015

Субота, 1.август 2015.
КОНЦЕРТ
“3 ТИМЕС 7″

Марко Ћурћић бас
Александар Шкорић бубњеви
Jorrit Westerhof гитара

 

„3 TIMES 7“

Уједињени духом матакwане-а, овај нови трио свира музику која се креће ван граница, дефиншући путовања у спољна подручја. Интернационална разноликост овој групи доноси музику која је изнад култура. Третирајући жанрове као равноправне, без осредњости, него са суосећањем и интелектом.

Блуес, балкански ритмови, психоделија и изливи енергије типични су за овај трио, али немојте да вас изненаде када постану благи и пруже вам осећај плутања попут као у луцидним сновима. Све је могуће.

 

АЛЕКСАНДЕР ШКОРИЋ

Рођен у Србији, бубњар Александар Шкорић, започео је своју музичку мисију као тинејџер. Као учесник Јазз кампа у Грожњану, упознао је професора „Howarda Curtisa“, одличног професора и велики узор. Године 2011, свирао је са „East West European Jazz Orchestra” под диригентском палицом Uwea Platha и Andreja Machneva. Циљ му је да ствара музику која постоји изван граница, духовно и искрено. У последње време, вежба и студира музику у Groningenu, Holandija.

 

МАРКО ЋУРЧИЋ

Марко Ћурчић, двадесеттрогодишњи басиста из Србије, тренутно завршава студије џеза у Groningenu. Почиње да се интересује за џез и друге стилове музике пред крај средњошколских дана после похађања радионице латино-џеза Владимира Самарџића у Новом Саду. Тренутно свира у групама Phantasmagoria, „3 times 7“, Grey Monsters, Кундалини и још неколико пројеката. Највећи узори су му: Jimi Hendrix, Buddy Guy, Miles Davis, Zappa, Cream, Weather Report, Charles Mingus, Ron Carter, Tony Williams, Coltrane i Wayne Shorter, između ostalih.

 

 

JORRIT WESTERHOF

Jorrit Westerhof је млади перспективни гитариста који живи у Холандији. Свира са различитим ансамблима који се дотичу жанрова као што су јазз, савремена класична музика, хард роцк, хип- хоп, функ, импровизована музика, пунк, wорлд мусиц, и многи други. Добитник је више вредних награда као што су „Leeuwarder Guitar Award“, „Jazz in Duketown award“, „City Jazz Young Talent award“  и Награда фондације „Keep an Eye“. Сарађује са музичарима као што су:  Eric Vloeimans, Michael Moore, Wolter Wierbos, Michael Vatcher i Jeroen van Vliet, између осталих.

Фотографије са концерта бенда „3 TIMES 7“

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања