Концерт АКУД-а „Соња Маринковић“ и ансамбла КУД-а „Младост“

06/05/2015

 

 

Дуго ишчекивани заједнички концерт афирмисаног АКУД-а “Соња Маринковић” и КУД-а “Младост” (Париз) одржаће се ове суботе, 9.05.2015. године, у Културном центру Новог Сада, са почетком од 16:30 часова .

Овај концерт, сада већ два традиционално пријатељска друштва, биће уједно и својеврсни поклон новосадској публици, која ће имати прилику да се упозна са најактуелнијим културно-уметничким програмом, те да ужива у сјајној изведби омладинског фолклорног ансамбла КУД-а “Младост” и Старијег дечијег фолклорног ансамбла АКУД-а “Соња Маринковић”.

У деведесетоминутном програму гледаоци ће присуствовати аутентичном извођењу игара и песама са подручја Војводине, као и са подручја Шумадије и Јужне Србије. У сам програм су уврштене и нумере чије се порекло веже за различитие етнографске целине.

У центру самог концерта, поред уметничког карактера, акценат је стављен и на повезивање младих из дијаспоре, које се овом приликом заснива и темељи на фолклору и богатој народној уметности. Треба напоменути да је ово само једна у низу успешних акција које су спроведене на плану даљег побољшања међусобне сарадње са Србима у Паризу.

Улазнице се могу купити на благајни КЦ-а радним даном од 19 до 21 час. Као и на дан концерта.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања