Komunikacija ili prekid komunikacije? – Otvaranje izložbe slika Ksenije Kovačević

01/08/2014

Svečano otvaranje izložbe slika biće u ponedeljak, 4. avgusta u 19:30 časova u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

„…Ksenija se pojavljuje u drugoj polovini devedesetih godina sa video ostvarenjima, mediju koji u tom trenutku dominira globalnom umetničkom scenom, te postaje veoma privlačan za umetnike najmlađe generacije. NJeni radovi izazivaju pažnju na festivalima Videomedeja (Novi Sad), Jugoslovenski festival jeftinog filma (Subotica), LOW-Fi (Beograd), BREAK-21 (Ljubljana) i drugim, sa kojih donosi i značajna priznanja. NJena video produkcija, tematski svedena i dihotomična (muško-žensko, pokret-mirovanje, eros-tanatos…), ipak veoma zrelo postavlja osnovne probleme koje će Ksenija pokušati da razvija kroz rad u drugim medijima. Tu, pre svega, valja spomenuti problem komunikacije, pogotovu neverbalne, govor tela, naročito ruku čiju izražajnost Ksenija proširuje iz video radova u slikarstvo, fotografiju, grafiku, ali i instalacije i performans…“

Kratka biografija autorke:

Rođena 25. 8. 1974. u Subotici.

1998. diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za slikarstvo, u klasi profesora Jovana Rakidžića i Miodraga Nagornogog. 2000. pohađala Školu za istoriju i teoriju umetnosti (zimski i prolećni semestar), CSU Beograd i Školu hot.summer/hot.html.workshop/webcooking devices: „Kitchenmedialab”. 2003. magistrirala slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Jovana Rakidžića.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja