Књига ауторке Биљане Живковић „Приморско православљеˮ представљена у КЦНС-у

01/06/2017

Представљање књиге „Приморско православље ауторке Биљане Живковић одржано је у среду, 31. маја  у Клубу „Трибина младихˮ Културног центра Новог Сада. О књизи су, изузев саме ауторке, говорили: Милорад Вукашиновић – новинар и публициста и проф. др Петар Милосављевић –  историчар књижевности. Поред представљања најновије књиге, било је речи и о претходним књигама ове ауторке, које су привукле пажњу читалачке публике и стручне критике у земљи и иностранству.

„Захваљујући Културном центру Новог Сада и њиховом сајту, глас о овој књизи ће отићи даљеˮ , рекао је Вукашиновић на самом почетку представљања „Приморског православљаˮ и у своје лично име, али и у име Културног центра поздравио присутну публику којој се, затим, обратио проф. др Милосављевић који је имао само речи хвале о ауторки и њеном раду.

Биљана Живковић, новинарка и списатељица, која својим књигама и новинарским репортажама привлачи велику пажњу медија како у Србији тако и у земљама региона, није крила задовољство што своје књиге представља баш овде, у срцу Војводине.

„Драго ми је што сам у Новом Саду, граду богате културне традиције, и велика ми је  част што су о мојој маленкости говори проф. др Петар Милосављевић, човек који афирмише српску културу, истакла је Живковићева, која је потом говорила о свом стваралаштву.

Записˮ, „Србистика и Србистиˮ, „Јасеновац, Козара, Јадовноˮ, само су неке од књига о којима је говорила списатељица, а „Приморско православљеˮ њено је најновије дело сведочанства о православним светињама на црногорском приморју, њиховим здањима и историји која је у њиховим темељима и зидинама. У књизи која је у издању манастира Михољска Превлака, налазе се и  интервјуи са  јеромонахом Рафаилом Бољевићем, ђаконом Мајклом Вилсоном, архимандритом Бенедиктом Јовановићем,  др Гораном Комаром и проф. др Ђорђем Јанковићем.

Књиге Биљане Живковић преведене су на француски и руски језик, а књига „Записˮ промовисана је и у Русији.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања