Клавирски дуо Елмази, 26.мај Велика сала КЦНС-а

22/05/2015

У уторак, 26. маја 2015. године, у пуној Великој сали новосадског Културног центра, одржан је концерт  женског двојца Клавирски дуо Елмази. Присутни гости су уживали у виртуозним изведбама надалеко признатих дела Моцарта, Шумана и истакнутог Дебисиа.

Припреме за сам концерт су трајале преко шест месеци. Сам простор својом организацијом допушта стварање интимистичке и опуштене атмосфере. Због тога су овакве врсте амбијента и најзахвалније за наш вид изведбе. У Новом Саду смо гостовале и раније, а овом концерту се може доделити и етикета повратничког, пошто извесно време нисмо наступале – изјавиле су сестре Елазми.

Чланице дуа сестре Елмази, заједно наступају од 1995. године, бележећи запажене резултате како код нас, тако и у водећим европским земљама попут Италије, Француске и Словачке. План њихове изведбе у себе укључује дела широког временског и стилског распона. У свом програму изводе велики број реномираних српских композитора, али упоредо са њима негују и традицију извођења надалеко чувених светских имена.  До сада су учествовале на многобројним фестивалима и концертима, иза њиховог имена се крије респектабилан број најпрестижнијих награда.

Овим концертом сестре Елазми су још једном показале, зашто су радо виђени гости на свим културним дешавањима. Остваривши непосредан, готово пријатељски однос са публиком, а опет задржавши ону малу ноту префињене дистанце, на известан начин су уручиле својеврстан поклон новосађанима у ови тмурним и кишним данима.

 Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања