ПАНАОТОВИЋУ ЈОШ ЈЕДАН МАНДАТ!

08/06/2020

Скупштина Новог Сада на данашњој седници донела је одлуку да повери управљање Културним центром Новог Сада на мандатни период од четири године актуелном директору КЦНС Бојану Панаотовићу. Тиме је градска скупштина усвојила предлог УО КЦНС да Панаотовић управља кровном градском установом културе у наредном четворогодишњем периоду.

 „Од јуна 2015. до данас, наш трибински програм остварио је око 3 милиона прегледа на званичном Јутјуб каналу КЦНС, у Нови Сад и у КЦНС довели смо, у овом периоду, тројицу нобеловаца – Петера Хандкеа, Марија Варгаса Љосу и Орхана Памука, наша издања освојила су 20 књижевних награда највишег ранга…“, рекао је Бојан Панаотовић. Он је додао да је КЦНС остварио плодоносну сарадњу са десетинама амбасада у Србији и са културним центрима у Србији и региону који су од великог значаја за афирмацију српске културе и традиције, као што су културни центри Грачанице, Вуковара, Источног Новог Сарајева, Херцег Новог, Котора… Такође, КЦНС, као централна установа културе у Новом Саду, пружио је снажну подршку процесу освајања титуле Нови Сад – Европска престоница културе 2021.

Панаотовић је захвалио на указаном поверењу владајућој већини у Скупштини града и рекао: „Ваља нагласити да су подршка и поверење градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића били кључни фактор и ветар у једра одличним резултатима које смо у минулом периоду остварили. Вучевић је модеран политичар бритког ума који одлично разуме да је за један савремени град изузетно важна равнотежа материјалног и духовног.“

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања