КЦНС на Новосадском сајму књига

02/03/2018

Издавачка делатност Културног центра Новог Сада биће представљена на Међународном сајму књига, од 7. 3. до 12. 3, на Новосадском сајму. Поред старијих издања, на нашем штанду наћи ће се и нове књиге, од којих бисмо издвојили путописе Валтера Бенјамина Урбани предели (превео Јовица Аћин), есеје Дејвида Фостера Воласа „Узмимо јастога” (превео Игор Цвијановић), као и часопис Поља посвећен Д. Ф. Воласу, затим нову едицију Капитал у оквиру које су објављени Сабрана поезија Александра Ристовића (I део) и Сабране песме Милана Милишића (I део).

На Сајму ће бити уприличена и промоција песничке књиге „Скривености“ Николе Вујчића за коју је добио Награду „Стеван Пешић“ и Виталову награду. Промоција ће се одржати 7. марта у 11 часова, а поред аутора о књизи ће говорити уредник Ален Бешић и књижевник Фрања Петриновић.

Дан касније, 8. марта од 13.30 часова, биће представљена и манифестација „Антићеви дани“ коју Културни центар Новог Сада по 11. пут организује, а којом се чува успомена на нашег великог песника Мирослава Антића.

КЦНС ће делити штанд са Фондацијом Нови Сад 2021 и са Народном библиотеком „Стефан Првовенчани“ из Краљева. Посетите нас за време трајања Сајма, од 10 до 19 часова, улаз је бесплатан!

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања