КЦНС И СКЦНС потписали протокол о сарадњи

21/09/2017

Директор Културног центра Новог Сада Бојан Панаотовић и вршилац дужности директора Студентског културног центра Нови Сад Обрад Шкрбић, потписали су данас, 19. септембра, протокол о програмско – пословној сарадњи у области културе у Клубу „Трибина младих“ .Овим уговором, две институције ће у повременим заједничким програмима настојати да свој рад подигну на виши ниво, а свим културним делатницима биће пружена шанса за презентовање својих креативних идеја. Потписивању овог документа присуствовали су и проф. др Зоран Милошевић, покрајински секретар за високо образовање и научно-истраживачку делатност и Весна Срданов, начелница Градске управе за културу.

Говорећи о значају међусобне сарадње ове две установе културе, која је први пут озваничена данашњим потписивањем протокола, Бојан Панаотовић, директор Културног центра Новог Сада, рекао је да ће сарадња подразумевати интензивирање, зближавање и бољу комуникацију установа културе у Новом Саду, Војводини и Србији.

– Видимо да је у јавној сфери, много кича, неукуса, примитивизма и насиља и преостаје нам само да се установе културе зближавају и сарађају како бисмо у први план ставили највеће културне вредности којима као нација располажемо – казао је Панаотовић и додао да је култура у Новом Саду и покрајини трпела штету у ранијем периоду када су је предводиле другачије политичке структуре, али да су сада на челу Града и Покрајине разумни људи што оставља могућност да установе културе широко отворе врата младим људима, уметницима и ствараоцима.

Вршилац дужности директора Студентског Културног центра Новог Сада Обрад Шкрбић рекао је да ће у наредном периоду КЦНС и СКЦНС многе програме спроводити заједно.

– Ово је веома значајна сарадња између установа од којих је једна градска, а друга се односи  на целу Покрајину. До краја године биће израђен прецизан  план сарадње  – рекао је Шкрбић и навео да је КЦНС и пре званичног склапања сарадње већ помогао СКЦНС–у током овогодишње летње манифестације Брод театар када Студентски културни центар није могао сам да исфинансира тај пројекат.

Према речима проф. др Зорана Милошевића, покрајинског секретара за високо образовање и научно-истраживачку делатност, сарадња КЦНС и СКЦНС и из угла Покрајинске владе је изузетно  значајна.

– Нови Сад, град културе и младости, тражи да учинимо храбрији корак ка студентима и ми смо за почетак обезбедили 20.000 ваучера за студенте који ће користити културне и спортске објекте, а у предстојећем периоду предузимаћемо још храбрије кораке како бисмо показали да заједно, сарађујући, можемо да учинимо још више – рекао је проф. др Милошевић, наглашавајући да је знање тржишна категорија и да студенти и њихове потребе не смеју да буду заборављени.

Весна Срданов, начелница Градске управе за културу, истакла је да Град Нови Сад и његова управа за културу са радошћу прихватају умрежавање КЦНС и СКЦНС у време када је Град добио две значајне европске титуле – Европска престоница културе 2021 и Омладинска културна престоница 2019. Она је посебно истакла да су под окриљем КЦНС-а „никла“ још два изузетна културна пројекта – Град Нови Сад као европска престоница културе и Амерички кутак.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања