KCNS: „GLUPOSTI BEZ GRANICA BORCA ZA CENZUS, ĐURAĐA JAKŠIĆA“

03/02/2020

Konferencija za štampu frustrirane i opskurne lokalne političke figure zvane Đurađ Jakšić prepuna je uvreda, gluposti i neistina. Šopenhauer kaže: „Ako vas ritne konj – nećete ga ritnuti, nećete uzvratiti istom merom“. Ipak, zarad javnosti treba navesti samo nekoliko proverljivih činjenica. Jutjub kanal KCNS ima oko 2,5 miliona pregleda, od čega 90% gledalaca posećuje tribinski program. Toliko o košmaru Jakšića da je interesovanje za tribine malo. Za razliku od srpskih radikala čiji je maksimalan domet da pljuju i obmanjuju javnost, KCNS organizuje preko stotinu tribina godišnje, a kruna tribinskog programa je Konferencija o regionalnoj stabilnosti, o kojoj se piše i govori širom Balkana. Laž je da bilo koja tribina u KCNS košta 50.000 dinara, jer svi autori imaju obavezu da napišu i esej na temu o kojoj govore na tribini. Svi eseji se objavljuju na sajtu i društvenim mrežama KCNS. Rđavom se svako čini rđav, pa tako Jakšić, borac za lokalni cenzus, vidi sistemsku pljačku, pijenje i davanje polovine šarcu, jer je njegov habitus pljačkaški i lešinarski. Za prosute klevete, naravno, ne nudi dokaze, već samo dreku kako bi (malobrojnu) publiku opsenio prostotom.

Foto-dokumentacija će svakom zainteresovanom mediju i građaninu lako posvedočiti da je interesovanje za tribine veliko i da se ne pamti više posetilaca u KCNS. Što se tiče sistemske pljačke, ona je u poslednjih 5 godina zaustavljena.

U vreme upravljanja Kulturnim centrom od strane Jakšićevih stranačkih pajtosa, dakle srpskih radikala, jedan koncert od sat vremena plaćao se i po 17.800 evra!!! A bilo je i onih od 1.182.913 dinara za sat i kusur muziciranja. I naravno da niko normalan u tome ne treba da vidi pljačku – to je bila procena tadašnjih urednika, direktora i menadžmenta. Ali koliko nisko u borbi za cenzus mogu otići opskurne političke figure pokazuje dušebrižništvo za honorar od 35.000 dinara, dočim honorar u visini cene jedne garsonjere u Novom Sadu u vreme njegove vlasti uzima zdravim i poželjnim!

KCNS je lider na Balkanu kada je reč o tribinskom programu, među ustanovama kulture uopšte, jer nijedan kulturni centar u okruženju nema ni približno toliko intersovanja kao mi.

Naposletku, KCNS je u poslednjih pet, šest godina ugostio 4 nobelovca (ako Jakšić zna šta to znači), stigao da drži predavanja u Gračanici, Istočnom Sarajevu, Vukovaru, Herceg Novom… Da bude logistika osvajanju titule Evropske prestonice kulture i da kroz milionske preglede tribina i predavanja na Jutjubu pronosi slavu Novog Sada, našeg naroda i svih čestitih građana. Frustracije i košmare možete na ovaj način lečiti, ali ih tako nećete izlečiti! Cenzus se ne osvaja klevetanjem, već napornim radom na terenu sa našim čestitim građanima!

Foto prilozi:

  1. Ugovori iz vremena upravljanja SRS Kulturnim centrom Novog Sada – (ugovori u celini i sva prateća dokumentacija dostupna medijima i javnosti u Kulturnom centru Novog Sada)
  2. Izveštaj jutjub kanala – (analitika pregleda od juče – 02.02.2020.)
  3. Fotografije sa tribina autora Ognjena Karanovića i Srđana Graovca od petka, 31.01.2020. godine i dr Miloša Savina od četvrtka 30.01.2020. godine.

 

Komentari

Jana Jana

Grupa nas, koji cesto posecujemo KCNS , zabezeknuti smo ovim naslovom na sajtu, u trenutku kad trazimo programe koje bismo propratili. Zasto vam to treba, gosp.Panaotovicu? Odbijate normalne ljude zeljne kvalitetnih sadrzaja, kojima je dosta politickih obracunavanja na svakom koraku. Idite na TV duel, pa raspravite.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja