КЦНС: „ГЛУПОСТИ БЕЗ ГРАНИЦА БОРЦА ЗА ЦЕНЗУС, ЂУРАЂА ЈАКШИЋА“

03/02/2020

Конференција за штампу фрустриране и опскурне локалне политичке фигуре зване Ђурађ Јакшић препуна је увреда, глупости и неистина. Шопенхауер каже: „Ако вас ритне коњ – нећете га ритнути, нећете узвратити истом мером“. Ипак, зарад јавности треба навести само неколико проверљивих чињеница. Јутјуб канал КЦНС има око 2,5 милиона прегледа, од чега 90% гледалаца посећује трибински програм. Толико о кошмару Јакшића да је интересовање за трибине мало. За разлику од српских радикала чији је максималан домет да пљују и обмањују јавност, КЦНС организује преко стотину трибина годишње, а круна трибинског програма је Конференција о регионалној стабилности, о којој се пише и говори широм Балкана. Лаж је да било која трибина у КЦНС кошта 50.000 динара, јер сви аутори имају обавезу да напишу и есеј на тему о којој говоре на трибини. Сви есеји се објављују на сајту и друштвеним мрежама КЦНС. Рђавом се свако чини рђав, па тако Јакшић, борац за локални цензус, види системску пљачку, пијење и давање половине шарцу, јер је његов хабитус пљачкашки и лешинарски. За просуте клевете, наравно, не нуди доказе, већ само дреку како би (малобројну) публику опсенио простотом.

Фото-документација ће сваком заинтересованом медију и грађанину лако посведочити да је интересовање за трибине велико и да се не памти више посетилаца у КЦНС. Што се тиче системске пљачке, она је у последњих 5 година заустављена.

У време управљања Културним центром од стране Јакшићевих страначких пајтоса, дакле српских радикала, један концерт од сат времена плаћао се и по 17.800 евра!!! А било је и оних од 1.182.913 динара за сат и кусур музицирања. И наравно да нико нормалан у томе не треба да види пљачку – то је била процена тадашњих уредника, директора и менаџмента. Али колико ниско у борби за цензус могу отићи опскурне политичке фигуре показује душебрижништво за хонорар од 35.000 динара, дочим хонорар у висини цене једне гарсоњере у Новом Саду у време његове власти узима здравим и пожељним!

КЦНС је лидер на Балкану када је реч о трибинском програму, међу установама културе уопште, јер ниједан културни центар у окружењу нема ни приближно толико интерсовања као ми.

Напослетку, КЦНС је у последњих пет, шест година угостио 4 нобеловца (ако Јакшић зна шта то значи), стигао да држи предавања у Грачаници, Источном Сарајеву, Вуковару, Херцег Новом… Да буде логистика освајању титуле Европске престонице културе и да кроз милионске прегледе трибина и предавања на Јутјубу проноси славу Новог Сада, нашег народа и свих честитих грађана. Фрустрације и кошмаре можете на овај начин лечити, али их тако нећете излечити! Цензус се не осваја клеветањем, већ напорним радом на терену са нашим честитим грађанима!

Фото прилози:

  1. Уговори из времена управљања СРС Културним центром Новог Сада – (уговори у целини и сва пратећа документација доступна медијима и јавности у Културном центру Новог Сада)
  2. Извештај јутјуб канала – (аналитика прегледа од јуче – 02.02.2020.)
  3. Фотографије са трибина аутора Огњена Карановића и Срђана Граовца од петка, 31.01.2020. године и др Милоша Савина од четвртка 30.01.2020. године.

 

Коментари

Jana Jana

Grupa nas, koji cesto posecujemo KCNS , zabezeknuti smo ovim naslovom na sajtu, u trenutku kad trazimo programe koje bismo propratili. Zasto vam to treba, gosp.Panaotovicu? Odbijate normalne ljude zeljne kvalitetnih sadrzaja, kojima je dosta politickih obracunavanja na svakom koraku. Idite na TV duel, pa raspravite.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања