Кантауторски фестивал ПОЕЗИКА 8. и 9. јуна у Новом Саду

31/05/2019
Ј. Р. Аугуст

Десето издање фестивала Поезика почеће 8. јуна у Културном центру Новог Сада у 20:30, а отвориће га један од најталентованијих и најинтригантнијих кантаутора у региону Ј. Р. Аугуст, који је по гласовима жирија конкурса фестивала Поезика 2019. изабран за најбољег кантаутора у региону. О таленту овог младог аутора, мултиинструменталисте и композитора говори и то да га је један од најпознатијих бендова на свету Coldplay приметио након објављивања песме „Man With The Magnificent Mind” и подржао уврстивши га на листу талентованих музичара.

Катарина Пејак

Након наступа победника, посетиоце чека изузетно квалитетан концертни програм: Катарина Пејак, кантауторка и пијанисткиња награђивана у Америци, доноси аутентични дух америчког блуза, соула и џеза. Катарина Пејак је млада кантауторка и пијанисткиња чаробног гласа, која је већ остварила успех у Америци. Дипломирала је на Берклију у Бостону 2014. године. Исте године је добила и награду за посебна достигнућа „Songwriting Achievement Award”.

The Strange

Публика у Новом Саду имаће јединствену прилику да 8. јуна премијерно чује супер-групу The Strange: овај осмочлани бенд оформили су чувени амерички кантаутор и продуцент Chris Eckman из Сијетла, многима познат као фронтмен бенда The Walkabouts и Далибор Павичић, из познатог хрватског бенда The Bambi Molesters. Овај хрватски бенд  иза себе има много интернационалних наступа и награда, а једна од њихових песама нашла се и у култној америчкој серији „Breaking Bad”. The Strange чине и чланови познатог американа бенда из Ријеке, My Buddy Moose.

Другог дана фестивала, у недељу 9. јуна, фестивал Поезика реализује програм намењен деци и родитељима под називом „Поетско-музички спектаклић“. Наступиће кантаутори Никола Нешковић и Иван Чкоњевић, који ће нам представити своје нове ауторске песме намењене деци, а њихови специјални гости биће кантаутор и књижевник Милош Зубац и Милена Зубац, десетогодишња кћерка Милоша Зубца и унука Пере Зубца, која ће нам представити песме њеног деде, једног од највећих песника са ових простора, писане и намењене њој. У наставку програма наступиће други победник конкурса, Милан Богдановић, који ће уједно и затворити овогодишњи фестивал.

И ове године, за све програме фестивала Поезика улаз је бесплатан. 

Више о свим програмима можете видети на сајту фестивала www.poezika.com
Покровитељ фестивала је Град Нови Сад.

Фото: Анита Нађ, Ивана Чутура, Маре Милин

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања