Уживање у префињеном звуку Камерног оркестра Војводине

29/05/2015

Камерни оркестар Војводине одржао је у четвртак, 28. маја 2015. године, изузетно успешан концерт у просторијама новосадске Синагоге. Новосађани су уживали у префињеним звуковима виолине Роберта Лакатоша, док је читав дојам додатно улепшао виртуозни наступ солисткиње Ирене Јосифоски, као и специјалне гошће Љиљане Велимиров.

 

Што се тиче самог програма концерта, новосађани су почашћени изведбом канонизованих светских имена. Тако је овом приликом Камерни оркестар Војводине у свом руху изнео: Бахов концерт за виолину, Хајднов концерт за вилончело, Елгарову серенаду за гудаче…

Програм за вечерашњи концерт је припреман задњих месец дана. Пре овог концерта смо наступали у Културном центру у Панчеву, што је уједно и био премијерни наступ овог оркестра. Надамо се да ћемо ускоро наступати и на Коларцу, па би тај наступ могли назначити и као примарни догађај овог састава у скоријој будућности. Напоменуо бих да је за успешно функционисање овакве заједнице, поред напорног неопходна и добра атмосфера, те бих због тога нарочите заслуге приписао сваком члану. Верујем да ћемо и после овог концерта наставити правим путем – изјавио је Сретен Јовић, идејни вођа и члан Камерног оркестра Војводине.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања