Još dva dana do 42. INFANTA

23/06/2015

U prostorijama novosadskog Kulturnog centra, na drugoj konferenciji za novinare povodom početka 42. Infant-a izvršni producent, Simon Grabovac detaljnije je predstavio trupe koje dolaze kao i ovogodišnje članove žirija.

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra je međunarodni pozorišni festival koji se razvio iz festivala “Malo pozorje” i koji ujedno predstavlja spoj nesvakidašnje pozorišne interpretacije, neklasičnog glumačkog izražavanja i modernog jezika teatra. „INFANT“ je kreiran sa željom da otvori novi prostor razmene kulturnih vrednosti sa svetom i da svojim postojanjem obezbedi adekvatan kontekst za kreativnu energiju mladih stvaralaca.

Ovogodišnji Festival otvoriće istaknuti glumac Branislav Trifunović, dok će članovi žirija biti reditelj Bogdan Janković, profesor, prozni i dramski pisac Goran Ibrajter i novinar i pozorišni kritičar novosadskog dnevnog lista Dnevnik, Igor Burić.

Prema rečima izvršnog producenta Festivala, Simona Grabovca Novosađane ove godine očekuje deset predstava u šest dana, ali i uvodni događaji koji će ih svakako podstaći na razmišljanje. – Kako nije zahvalno izdvajati određene segmente renomiranog festivala, napomenuo bih da će prisutni gosti već sutra biti u mogućnosti da prisustvuju neobičnom performansu i projektu pod nazivom Nevidljivi grad, koji je ujedno uvertira predstojećih događaja. Ovo je takođe i performans koji nas podseća na veliko bogatstvo naših gradova, na kulturu naroda koji su ovde živeli, i koji na ovom području još uvek egzistiraju. O samom projektu je napravljen i prezentativan film, koji će biti predstavljen pred novosadskom publikom – izjavio je Simon Grabovac.

Više o performansu  na sajtu  “Dah Teatar”
Karte za festival se mogu nabaviti u prostorijama KCNS po ceni od 500 dinara, dok je za studente uključen popust od 50 odsto.

Više informacija možete naći na zvaničnom sajtu Festivala: www.infant.rs 

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja