Још два дана до 42. ИНФАНТА

23/06/2015

У просторијама новосадског Културног центра, на другој конференцији за новинаре поводом почетка 42. Инфант-а извршни продуцент, Симон Грабовац детаљније је представио трупе које долазе као и овогoдишње чланове жирија.

Интернационални фестивал алтернативног и новог театра је међународни позоришни фестивал који се развио из фестивала “Мало позорје” и који уједно представља спој несвакидашње позоришне интерпретације, некласичног глумачког изражавања и модерног језика театра. „ИНФАНТ“ је креиран са жељом да отвори нови простор размене културних вредности са светом и да својим постојањем обезбеди адекватан контекст за креативну енергију младих стваралаца.

Овогодишњи Фестивал отвориће истакнути глумац Бранислав Трифуновић, док ће чланови жирија бити редитељ Богдан Јанковић, професор, прозни и драмски писац Горан Ибрајтер и новинар и позоришни критичар новосадског дневног листа Дневник, Игор Бурић.

Према речима извршног продуцента Фестивала, Симона Грабовца Новосађане ове године очекује десет представа у шест дана, али и уводни догађаји који ће их свакако подстаћи на размишљање. – Како није захвално издвајати одређене сегменте реномираног фестивала, напоменуо бих да ће присутни гости већ сутра бити у могућности да присуствују необичном перформансу и пројекту под називом Невидљиви град, који је уједно увертира предстојећих догађаја. Ово је такође и перформанс који нас подсећа на велико богатство наших градова, на културу народа који су овде живели, и који на овом подручју још увек егзистирају. О самом пројекту је направљен и презентативан филм, који ће бити представљен пред новосадском публиком – изјавио је Симон Грабовац.

Више о перформансу  на сајту  „Дах Театар“
Карте за фестивал се могу набавити у просторијама КЦНС по цени од 500 динара, док је за студенте укључен попуст од 50 одсто.

Више информација можете наћи на званичном сајту Фестивала: www.infant.rs 

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања