„JAZZ MEETING“ у Великој сали Културног центра поводом Еуро ин Филма

02/12/2016

20. Фестивал Европског и независног филма свечано ће бити отворен уз новосадски „Big band“ под палицом диригента Федора Вртачника, у недељу 4. децембра са почетком у 19 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада. 

 

Новосадски биг бенд
Основали су га професионални и реномирани џез и поп музичари Новог Сада 2003.године, са жељом да се испуни празнина настала гашењем Плесног оркестра РТВ Нови Сад, те да се настави традиција оркестарског музицирања Новог Сада на пољу забавне, филмске, сценске и џез музике.
Током протеклих 13 година оркестар је приредио 325 концерата, међу којима се издвајају традиционални концерти поводом Светског дана музике, наступи на џез фестивалима у Нишу, Сомбору, Новом Саду, Петровцу, Ваљеву, као и на Мокрањчевим данима, Данима српског духовног преображења у Деспотовцу… Новосадски Биг бенд наступа на готово свим културним манифестацијама у земљи и региону, учествује у организацији Музичких вечери у Старој стрељани 2015, тематским концертима „Филмска музика 20. века“ и „Фиеста Латина“, у Банском двору у Бањалуци, на „Нушићијади“, „Сарајевској зими“, у Ровињу на „Викенд медиа фесту“, ИНФАНТ-у, ИФУС-у, на отварањима међународног филмског фестивала „Кустендорф“, и фестивалима на Палићу, у Новом Саду и Сарајеву… На концертима у Студију „М“ РТВ Војводине снимљено је 18 изузетно квалитетних наступа. Године 2010. објављен је први студијски ЦД „Само музика“ , док је у фебруару 2016. започело снимање новог ауторског ЦД-а под називом „ Између истока и запада“.
Новосадски биг бенд је снимио музику за две култне серије: Цват липе на Балкану и Непобедиво срце, док је кроз концертну делатност остварио активну сарадњу с Београдском филхармонијом (новогодишњи концерти), затим са медијским кућама – РТВ Србије, РТВ Војводине, РТВ Пинк, као и са готово свим реномираним уметницима у региону, од којих издвајамо Јелену Томашевић, Жељка Јоксимовића, Бојану Стаменов, Масима Савића, Корнелија Ковача, Александру Радовић, Тању Јовићевић, Тању Бањанин, Бориса Режака, Сергеја Трифуновића…
Покровитељ рада Новосадског биг бенда је Град Нови Сад.
У досадашњем раду Новосадски биг бенд је наступао у различитим формацијама, које су биле условљене програмским садржајима. Његову окосницу данас чине најбољи џез музичари Новог Сада:
Габор Бунфорд – тенор саксофон
Иван Блануша – алт саксофон
Стојан Грубић – алт саксофон
Никола Мацура – тенор саксофон
Геза Кучера – баритон саксофон
Бранкица Ђукић Јатић – флаута, пиколо
Драган Козарчић – труба
Атила Пете – труба
Данијела Веселиновић – труба
Стефан Станечић – труба
Владимир Нежић – тромбон
Стеван Драгаш – тромбон
Никола Миланов – тромбон
Немања Софтић – тромбон
Александар Бањац – клавир
Владимир Јаковљевић – гитара
Иштван Мађарић – бас гитара
Горан Еветовић – бубњеви.
Диригент, аранжер и уметнички руководилац Новосадског биг бенда је Федор Вртачник.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања