ЈАВНИ ПОЗИВ ДИРЕКТОРА КЦНС-a БОЈАНА ПАНАОТОВИЋА ЏОНИЈУ ШТУЛИЋУ ДА НАСТУПИ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ НОВОГ САДА

24/07/2015

 

 

    Белодано је јасно свима на постјугословенским (и другим) просторима да нараштаји који долазе имају све мање среће и прилике да се сретну са славним и великим уметницима. Нажалост, све је мање таквих као што си ти, који су кадри да инспиришу милионе душа. Постали су раритет и злата вредни они који директно подстичу на критички дух, креативност, стваралаштво, образовање, отпор осредњости и владавини злих, опскурних и медиокритета.

    Зато те позивам да дођеш и наступиш у Културном Центру Новог Сада како би, превасходно, млади људи могли да виде уметника у аутентичном облику. Знамо да си одбио милионске суме за концерте, али ми ти нудимо да водиш дијалог с младима о значају критичког духа, борби за слободу, ведама, Хомеру, Периклу… или шта већ сматраш релевантном темом. Или представи фолклорну баштину јужнословенских народа уз гитару, слично ономе што си чинио последњих неколико година путем Youtube канала.

    Евентуални негативни одговор немој образлагати недостатком пасоша, јер ти је Дачић још пре неколико година понудио исти по хитној процедури.

    Хонорар ћемо дати унапред, да не буде прегањања по судовима и теби увек драгих прича како те неко насамарио и закинуо ти новац.

    Иако си ме у својој аутобиографији непримерено и мучки ударио, апстрахујем ту чињеницу и упућујем ти овај јавни позив зарад младих људи који имају право да виде легендарног песника уживо!

    Постсоцијалистичког транзиционог губитника давно си описао стиховима: „Ја сам рођен само зато да будем шоњо да ме шутирају наоколо као звер… ја сам ситна марионета у ово профитерско вријеме… од почетка па до краја малерозан број…“.  Таквих је на овим просторима много. Да би се прешло на сунчану страну улице, људима је потребна инспирација и неко ко их може размрдати и пробудити. Дакле, фантом слободе. Дођи и покажи шта знаш!

У Новом Саду,

4.8.2015.

Бојан Панаотовић

Директор Културног центра Новог Сада

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања