ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ „МИРОСЛАВ АНТИЋ“ ЗА 2022. ГОДИНУ

10/01/2023

На основу Одлуке о установљавању сталне манифестације у области културе од значаја за Град Нови Сад „Антићеви дани“ („Службени лист Града Новог Сада“ бр. 25/2007, 60/2010 и 58/2021 ) и члана 3. Правилника о додели годишње награде „Мирослав Антић“, од 27.12.2022. године, Културни центар Новог Сада, Нови Сад, расписује

ЈАВНИ КОНКУРС

ЗА  ДОДЕЛУ ГОДИШЊЕ НАГРАДЕ „МИРОСЛАВ АНТИЋ“

  ЗА 2022. ГОДИНУ

 

I           Јавни конкурс се расписује за књигу поезије на српском језику која је, као изузетно остварење у области књижевног стваралаштва, објављена на српском језику у 2022. години.

II         Право учешћа на конкурсу имају сви заинтересовани аутори и издавачи.

III       НАЧИН ПРИЈАВЉИВАЊА И ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

  1. Заинтересовани аутори и издавачи достављају по три примерка књиге поезије са којима конкуришу за награду на адресу: Културни центар Новог Сада, Нови Сад, Католичка порта бр. 5, 21000 Нови Сад, са назнаком: (Конкурс за Годишњу награду „Мирослав Антић“) или књиге достављају лично у Културни центар, II спрат (канцеларија координатора организације програма).
  2. Кандидати који књиге доставе лично добијају потврду о пријему конкурсног материјала.
  3. Конкурсна документација се не враћа.
  4. Пријаве на Јавни конкурс подносе се у року од 30 дана од дана објављивања конкурса на сајту Културног центра Новог Сада www.kcns.org. rs.

Рок за подношење пријава је  10. 02. 2023. године.

  • Поступак Јавног конкурса спровешће стручни жири који ће именовати  Одбор Манифестације „Антићеви дани“ (у даљем тексту Одбор)
  • Одлуку о добитнику Годишње награде „Мирослав Антић“ донеће Одбор, на предлог стручног жирија.
  • Награда се додељује у виду дипломе, новчане награде и објављивања награђене књиге у Едицији „Антићеви дани“ у издању Културног центра Новог Сада.
  • Име добитника Годишње награде „Мирослав Антић“ објављује Одбор на прес-конференцији, а додела ће бити уприличена на свечаној седници Одбора, у оквиру Манифестације „Антићеви дани“ у Градској кући на свечаности која ће бити отворена за јавност и медије.

Додатне информације се могу добити у Културном центру Новог Сада на телефон 021/528-972 и на е-mail: [email protected]. rs

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања