Извештај са конференције за новинаре поводом прославе Нове године у Новом Саду

13/12/2012
nova godina
Фото: Ана Јовичић

 

 

Хор Вива Вокс, Слободан Тркуља, Сергеј Ћетковић и Владо Георгијев увеличаће дочек Нове године на Тргу Слободе у Новом Саду и заједно са грађанима дочекати 2013.годину, рекао је директор Културног центра Новог Сада др Андреј Фајгељ на конференцији за новинаре одржаној у Културном центру Новог Сада.

Током свог првог званичног обраћања овим поводом, заједно са кантаутором Владом Георгијевим, демантовао је вишенедељне написе медија у вези са дочеком Нове године у Новом Саду. “У јавности је било доста спекулација у вези са новом годином и више од тога, подигла се медијска хајка. Нисам сигуран на кога је била усмерена. На организаторе? На уметнике? На Нови Сад? Или на сам концепт слављења било чега? Можда неко сматра да Нови Сад не сме да буде најбољи у нечему?“, рекао је директор КЦНС др Андреј Фајгељ и напоменуо да су само две ствари о којима су поједини новинари писали тачне – да је прослава 31.децембра и да ће бити јединствена и изузетна. Како у земљи тако и у историји прослављања нове године на новосадском Тргу слободе.

Владо Георгиев је истакао да му је изузетно драго што је добио позив да наступи у новогодишњој ноћи. „Велико ми је задовољство да данас могу да демантујем лажи које су се појављивале у медијима ових недеља. Надам се да нико неће имати ништа против што сам био у могућности да донирам опрему која много кошта“. Владо Георгиев је напоменуо да хонорар није ни близу онолики колико се спомиње у медијима. „Најзад, уколико обичан музичар за новогодишњу ноћ добије око 1000 еура, ја мислим да је сасвим у реду ако музичари из моје групе добију по 2000 еура – а ја наступам за џабе.“ Андреј Фајгељ је напоменуо да се по први пут у Новом Саду, по угледу на друге европске градове, прославља и Божић. Реч је у ствари о два Божића, за свих пет хришћанских традиционалних верских заједница које су присутне у Новом Саду. Буџет ће бити на нивоу прошлогодишњег, а хонорари двоструко мањи од оних који су се појављивали у јавности. Србија и Нови Сад у стању су да понуде врхунски програм а да у исто време покажу друштвену одговорност, упркос нападима оних који, ваљда полазећи од себе, тврде да је то немогуће, речено је на конференцији. Оваквим догађајем, Нови Сад јесте главни град Србије, истакао је директор КЦНС и захвалио се уметницима, што их клевете нису спречиле да учествују, а градоначелнику, Милошу Вучевићу, што је упркос нападима и притисцима дао пуну подршку овом догађају, и значајно помогао да се изборимо за његов квалитет и друштвену одговорност, иако то није морао да чини.

 

У Новом Саду, 13. децембар 2012. године

 

[youtube profile=VideoLevo]FP1zwDaYPl4[/youtube]

[youtube profile=VideoLevo]sTxwZBMP2uE[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања