Извештај о раду радионице стрипа и илустрације

query_builder

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ РАДИОНИЦЕ СТРИПА И ИЛУСТРАЦИЈЕ

 

У простору дворца Еђшег у Новом Садуу организацији Културног центра Новог Садаод половине августадо краја децембра 2017. године, организоване су бесплатне интерактивнеедукативнокреативне радионице стрипа и илустрације под називом „Стрип као табла, које је у својству предавача реализовала Марија Шавијамагистар вишемедијских уметности.

Радионице су покренуте као део наступајућег обележавања стогодишњице присаједињења Бачке, Баната, Барање и Срема Србији, те су  као такве, уз слободне теме, биле прожете и мотивима сећања на личности  и дела људи од националног и културног значаја за српску државу и народ, попут Јове Јовановића Змаја, његовог часописа Невен“, Доситеја Обрадовића и других.   

Радионице су осмишљене као породичне, са намером да се промовише заједнички стваралачки рад  младих и одраслих, са акцентом на родитеље са децом,  и као такве промовисане су путем друштвене мреже фејсбук, путем плаката и ТВ гостовања.

За пет месеци, одржано је укупно седам радионица од по 120 минута, кроз које је прошло неколико десетина деце и одраслих, на којима се од учења основних ликовних елемената дошло и до креације самог стрипа, односно сценарија и стриптабли.

Фотографије, којима је КЦНС континуирано бележио стваралачки рад Новосађана, као и најбољи радови за које је план да буду изложени у простору КЦНС, говоре да Нови Сад сигурно корача ка томе да 2021. године буде Европска престоница културе.

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language