Извештај о раду радионице стрипа и илустрације

04/12/2017

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ РАДИОНИЦЕ СТРИПА И ИЛУСТРАЦИЈЕ

 

У простору дворца Еђшег у Новом Садуу организацији Културног центра Новог Садаод половине августадо краја децембра 2017. године, организоване су бесплатне интерактивнеедукативнокреативне радионице стрипа и илустрације под називом „Стрип као табла, које је у својству предавача реализовала Марија Шавијамагистар вишемедијских уметности.

Радионице су покренуте као део наступајућег обележавања стогодишњице присаједињења Бачке, Баната, Барање и Срема Србији, те су  као такве, уз слободне теме, биле прожете и мотивима сећања на личности  и дела људи од националног и културног значаја за српску државу и народ, попут Јове Јовановића Змаја, његовог часописа Невен“, Доситеја Обрадовића и других.   

Радионице су осмишљене као породичне, са намером да се промовише заједнички стваралачки рад  младих и одраслих, са акцентом на родитеље са децом,  и као такве промовисане су путем друштвене мреже фејсбук, путем плаката и ТВ гостовања.

За пет месеци, одржано је укупно седам радионица од по 120 минута, кроз које је прошло неколико десетина деце и одраслих, на којима се од учења основних ликовних елемената дошло и до креације самог стрипа, односно сценарија и стриптабли.

Фотографије, којима је КЦНС континуирано бележио стваралачки рад Новосађана, као и најбољи радови за које је план да буду изложени у простору КЦНС, говоре да Нови Сад сигурно корача ка томе да 2021. године буде Европска престоница културе.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања