Изведена монодрама „Нека дође неко“

14/04/2019

Монодрама „Нека дође неко“, ауторски пројекат глумице Јелене Срећков, изведена је у недељу 14. априла у Великој сали Културног центра Новог Сада.

Ова представа кроз последњу ноћ Милене Павловић Барили (Пожаревац, 1909. – Њујорк, 1945) оживљава све путеве које је чувена српска сликарка прошла и све њене недосањане снове. Монодрама је настала на основу текста професора Мирослава Беловића „Балада о Милени Павловић Барили“.

– Професор Беловић био је већ болестан кад сам отишла да га посетим. Пружио ми је овај текст и рекао: „Ово сте ви…“. Није ми одмах било јасно зашто ја, јер физички немам сличности са нашом познатом сликарком. А онда сам прочитала текст и све ми се разјаснило – казала је Јелена Срећков и додала да ову монодраму посвећује професору Беловићу.

Живот Милене Павловић Барили био је несвакидашњи и богат, испуњен тајнама. Њена последња ноћ обавијена је такође великом тајном. После узбудљивог и успешног дана и вечери проведене на плесном подијуму са својим мужем и пријатељима, осетила је страсну жељу за животом. Ујутру се није пробудила.

Публика у Културном центру Новог Сада топло је примила и дугим аплаузом поздравила глумицу која је два пута изашла на бис. На крају, Срећков је изразила задовољство што је први пут  наступила на сцени ове културне установе описавши је као интимну и акустичну. Изразила је наду да ће ова монодрама имати дуг живот на сцени.

Јелена Срећков рођена је 1972. године у Новом Саду. После Карловачке гимназије уписује Филозофски факултет, Oдсек филозофија, и у исто време уписује школу глуме „Студио Мире Бањац“. По завршетку студија запошљава се у Суботичком народном позоришту Непсинхаз. У међувремену завршава Академију уметности у Београду, у класи Петра Краља. У позоришту је остварила многе улоге и била награђивана. Највећа награда јој је похвала публике.

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања