Радионица плеса израелске групе „Трајбал денс“ у Културном центру Новог Сада

29/08/2014

Културни центар Новог Сада у сарадњи са амбасадом Израелa у Београду новосадској публици ће представити музички састав из Израела „Трајбал денс“ који комбинују древне, племенске инструменте са модерним звуцима. У суботу, 6. септембра од 15 часова у Великој сали Културног центра Новог Сада ова музичка група направиће радионицу плеса (Tribal&Trance Dance) за све заинтересоване грађане који желе да осете јединствен склоп плеса, музике и медитације, без обзира на њихово плесачко искуство. Транс-денс је техника која мења стање ума, где можете досећи физичко и емоционално исцељење, повећавајући животну енергију и стварајући личну визију. Ова радионица ће трајати до 17:30 часова а држаће је Амир Ја (Аmir Yа), оснивач ове групе. Улаз на радионицу је бесплатан.

Ова група, која старе племенске инструменте, као што су дуга дуваљка диђериду и том-том бубњеви, комбинује са модерном електронском опремом, приредиће јединствено искуство сензуалног музичког перформанса на граници масовне хипнозе. Из те наизглед тешко уклопиве комбинације произилази специфичан андерграунд пројекат са толико снажним дејством на аудиторијум, да му је заиста тешко одолети.

„Трајбал денс“ је сценско-музичка група коју је креирао израелски композитор, аранжер и продуцент, а затим и певач и бубњар Амир Ја. Директну инспирацију добио је приликом једне давне посете неименованом афричком селу, где је присуствовао локалној племенској церемонији, са специфичном музиком и учесницима који су играли и полако улазили у све дубљи транс. Од почетка до данас, Амир Ја и „Трајбал денс” наступили су више хиљада пута широм света и снимили велики број студијских снимака објављених на разним носачима звука.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=camqMarjv4E&feature=youtu.be[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања