Изложба слика Снежане Ђорђевић „Душа и ум“ отворена у Ликовном салону

07/10/2021

Изложба слика Снежане Ђорђевић „Душа и ум“ отворена је у понедељак, 4. октобра, у 18 часова у Ликовном салону Културног центра Новог Сада. Присутнима се у име Културног центра обратила Невена Шолак и најавила ауторку изложбе и новинарку Невену Глигоријевић која је нешто више говорила о самој изложби, раду и делу уметнице Снежане Ђорђевић.

Изложба ће уз прописане мере заштите моћи да се погледа до 17. октобра ове године.

Снежана Ђорђевић Аутодидакт из Ћуприје током година развила је своју јединствену и аутентичну технику кроз апстракције, где експресивним потезима подешава своју природну способност стварајући дела са акцентом кобинације боја и густим наносом мешања слојева да би ухватила суштину тренутка емоција и светлости на платну… Осим апстрактних слика, у последње време највеће запажање међу њеним колекционарима имају уметничка дела у акварел техници са препознатљивим женским телима, фигуративна презентација женских тела која дишу посебном енергијом, страшћу и еротским позама. Члан удружења акварелиста Широка стаза Београд и члан Удружења ликовних уметника Ћуприје. Излагала на више колективних изложби у Србији. Учесник редовних међународних и локалних колонија. Награђивана неколико пута на светским такмичењима у категорији abstract expressionisam.
На светском такмичењу American Art Awards 2020 у категорији abstract expressionisam освојила је 6. место за слику„Балкан“ (100×50, уље на палтну).
У Палм Спрингсу у Калифорни добила је награду за слику Memories (140×80, уље на палтну) и посебну награду за слику Ocean eyes (100×100, уље на платну).

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања