IZLOŽBA GRAFIKA MILANA KRAJNOVIĆA

28/04/2015

Umetnost nastala iz unutrašnje potrebe

 

Izložba grafika Milana Krajnovića otvorena je u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, i moći će se pogledati do 8. maja.

-Kao umetniku,stvaraocu, veoma mi je teško secirati sopstveno delo. Ono se, definitivno, ne bavi preispitivanjem i problematizovanjem položaja umetnika u društvu i sličnim stvarima. Držim da je za to dovoljna filosofija. Stvaram zbog duboke unutrašnje potrebe, po nagonu i osećaju, a onaj racionalni deo procesa stvaranja služi kao korektiv- rekao je autor

Dodao je da izložba govori o njegovim unutrašnjim ritmovima, koji se ispoljavaju kroz apstraktne, neprikazivačke forme. Reč je o rezonancama ritmova sveta (vaseljene) i njega.

Likovna sredstva su sad ovakva, ranije su bila nešto drugačija, ali stvorio ih je isti duh, isti stav. U njegovoj umetnosti, kako kaže, nema nikakvog intelektualizovanja, samo meditacija, osećanje i ushićenje.

 

Milan Krajnović je umetnik čije delo ima zapaženo mesto na regionalnoj grafičkoj sceni. Do te pozicije stigao je znalačkim likovnim razmišljanjem i predanim radom. On nije od onih koji prave ustupke tekućim likovnim aktuelnostima, već lični stav upotpunjuje stečenim znanjima, a stvaralačka zapitanost ga dovodi do novih likovnih promišljanja…”

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja