ИЗЛОЖБА ГРАФИКА МИЛАНА КРАЈНОВИЋА

28/04/2015

Уметност настала из унутрашње потребе

 

Изложба графика Милана Крајновића отворена је у Ликовном салону Културног центра Новог Сада, и моћи ће се погледати до 8. маја.

-Као уметнику,ствараоцу, веома ми је тешко сецирати сопствено дело. Оно се, дефинитивно, не бави преиспитивањем и проблематизовањем положаја уметника у друштву и сличним стварима. Држим да је за то довољна философија. Стварам због дубоке унутрашње потребе, по нагону и осећају, а онај рационални део процеса стварања служи као коректив- рекао је аутор

Додао је да изложба говори о његовим унутрашњим ритмовима, који се испољавају кроз апстрактне, неприказивачке форме. Реч је о резонанцама ритмова света (васељене) и њега.

Ликовна средства су сад оваква, раније су била нешто другачија, али створио их је исти дух, исти став. У његовој уметности, како каже, нема никаквог интелектуализовања, само медитација, осећање и усхићење.

 

Милан Крајновић је уметник чије дело има запажено место на регионалној графичкој сцени. До те позиције стигао је зналачким ликовним размишљањем и преданим радом. Он није од оних који праве уступке текућим ликовним актуелностима, већ лични став употпуњује стеченим знањима, а стваралачка запитаност га доводи до нових ликовних промишљања…”

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања