Изложба фотографија MADE IN FABRIKA FOTOGRAFA 6 у оквиру сарадње КЦНС и КИЦ „Будо Томовић“ из Подгорице

18/10/2019

У оквиру обновљене сарадње Културног центра Новог Сада и Културно–информативног центра „Будо Томовић“ из Подгорице, у изложбеном холу КИЦ-а биће отворена изложба фотографија MADE IN FABRIKA FOTOGRAFA 6 у понедељак, 21. октобра у 19 часова. Поставка фотографија трајаће до 31. октобра. Изложбу ће отворити Александра Поповић – оснивач „Фабрике фотографа“ и кустос свих изложби, директорица КИЦ „Будо Томовић“ – Снежана Бурзан и Александра Божовић – сарадница у Културном центру Новог Сада.

Овом изложбом наставља се низ успешних  пројеката изузетно плодне сарадње између КЦНС и КИЦ „Будо Томовић“. Подсећамо, КЦНС и подгорички КИЦ сарадњу су обновили у јуну 2017. године, а  ова изложба је већ седми заједнички пројекат размене културних садржаја два града, на радост како ових институција, тако и бројних љубитеља културе и уметности.

Изложба у подгоричком КИЦ-у је део манифестације Дани „Фабрике Фотографа“ која ће осим Подгорице, обухватити и поставке у галеријама Београда, Новог Сада и Пуле и показаће најбоље фотографије полазника курсева „Фабрике фотографа“. Уједно, ово је и  прослава јубилеја, шест година постојања организације „Фабрика фотографа“ која је основана 16. октобра 2013. године са циљем „да се направи једна мала фабрика у којој ће се производити фотографи“.

– Нисмо желели да то буде привилегија појединих, већ да буде доступна свакоме ко жели да научи. Од првог часа смо имали јасну визију да не желимо да наше полазнике збуњујемо стручним фотографским терминима, већ да причамо језиком који је разумљив свакоме, без обзира на предзнање које поседује, без обзира на године и животно искуство које има. Наравно, пре приче се увек ставља фотографисање, јер мислимо да се најбоље учи кроз праксу. И грешке. Не кроз грешке које смо сабрали у примерима и сместили у презентацију коју показујемо свим полазницима, већ кроз грешке које сами полазници направе док заједно стварају, наводи се у најави изложбе.

Аутор фотографије: Татјана Дамјановић

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања