Изложба „Добри тренуци” Маје Ердељанин од 05. новембра у Галерији СУЛУВ

01/11/2018

Изложба „Добри тренуци“, уреднице Малог ликовног салона Културног центра Новог Сада, Маје Ердељанин биће отворена у понедељак, 05. новембра у 19 часова у галерији СУЛУВ, Булевар Михајла Пупина 9 и трајаће до петка, 16. новембра.

 

Циклус слика „Добри тренуци“ бележи скоро неприметне, а опет суштински блиставе моменте свих оних дана које сматрамо обичним, неважним или напорним, моменте у којима изненада осетимо мир и сагласје са собом и својом околином: шетња са својим псом, доручак са драгим особама, посматрање пачића у парку, добар разговор, читање књиге, чај и колачић у пет… Добри тренуци су награде које свакодневно добијамо након борби са лошим, али их углавном не сматрамо довољно важним да им посветимо више пажње.

МАЈА ЕРДЕЉАНИН (Нови Сад, 1971) Дипломске и мастер студије завршила је на одсеку за сликарство на Академији уметности у Новом Саду. Излаже активно од 1992. године у земљи и иностранству. Уредница је Малог ликовног салона КЦНС. Осмислила је и организовала је велики број изложби, колонија, симпозијума и уметничких пројеката. Добитница је више награда из области сликарства и галеријског рада.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања