Изложба дечијих радова са ликовне радионице за децу у дворцу Еђшег

10/06/2017

Изложба дечијих радова, финални део креативног пројекта под називом „Ликовна радионица за децу у дворцу Еђшег“,  биће отворена у среду, 14. jуна у 18 часова у дворцу Еђшег у чијем су простору и настали цртежи. Изложбу ће отворити начелница управе за културу и привреду града Новог Сада  Весна Срданов и помоћник директора Културног центра Новог Сада Сунчица Марковић.

Културни центар Новог Сада је почетком марта, почевши од манифестације Антићеви дани, реализовао  пројекат под називом „Ликовна радионица за децу у дворцу Еђшег“. Иницијатива за овакву врсту едукације покренута је од стране помоћника директора Културног центра Новог Сада и уреднице програма у дворцу „Еђшег“ Сунчице Марковић. Радионица је била бесплатна и отворена за изразито талентовану децу, заинтересовану да се, једном недељно у аутентичном простору дворца „Еђшег“,  упознају са ликовним техникама и правилима ликовног обликовања. Радионица се састојала из одређених задатих тема на коју су деца имала задатак да креативно одговоре уз помоћ ментора, академских сликарки, Данијеле Вимић и Смиље Кубет, које су захваљујући свом богатом педагошком искуству успешно водиле радионицу готово четири месеца и тиме одржале интересовање и мотивацију полазника радионице.

Теме за радионицу биле су: „Илуструј своју омиљену Микину песмуˮ ; „Осликавање ускршњих јајаˮ ; „Ово сам јаˮ ; „Дворацˮ ; „Таваница дворцаˮ ; „Поглед из дворишта дворцаˮ ; „Пројекти Ђерђа Молнараˮ ; „Мој рад за изложбуˮ.

Ова радионица, поред свог примарног едукативног циља, и развијања креативности полазника кроз учење ликовних техника и правила ликовног обликовања, представља и својеврстан вид социјализације деце, вршњачке едукације као и својеврсне инклузије. Међу даровитим полазницима је било и деце из хранитељских породица, као и деце укључене у програм социјалне заштите. У низу методолошких циљева овог пројекта треба издвојити и сусрет и упознавање деце са културним наслеђем Новог Сада.

Због великог интересовања ликовна радионицу ће бити продужена и за време летњег распуста, али и почетком наредне школске године. Тим поводом, организатори Културни центар Новог Сада и реализатори радионице свесрдно позивају талентовану децу која нису до сада учестовала, да се прикључе. Сви заинтересовани могу се пријавити путем мејл адресе [email protected]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања