ИЗЛОЖБА ДЕЧИЈИХ МОЗАИКА „КАМЕНЧИЋ ПО КАМЕНЧИЋ“

23/12/2015
Дела малих уметника усред празничне атмосфере

Изложба на којој ће бити представљено тридесетак мозаика и коју смо назвали „Каменчић по каменчић“ биће отворена у суботу, 26. децембра 2015. године, у 12 часова, у холу Велике сале Културног центра Новог Сада.

Још једна година је на измаку. Божићни и новогодишњи празници су „пред вратима“, и ово је право време када се треба осврнути уназад, и сагледати шта смо све учинили у претходних дванаест месеци. Mи смо се у овој години трудили да учинимо много тога лепог, поготово за најмлађе суграђане. Неке од тих лепих ствари биле су радионице мозаика, које је водила академска уметница Љиљана Ривић, а којих је било три у години иза нас.

Радионице су биле намењене деци узраста од 9 до 15 година, а по речима ауторке, управо овај период у одрастању најбољи је за учење израде мозаика. „У том добу код деце развија креативност и моћ запажања, а како је мозаик техника која укључује сва чула, малишани на тај начин развијају моторику и креативност“ – рекла је уметница.

 Желели смо да нашим најмлађим суграђанима понудимо нешто што искаче из уобичајених оквира њихових интересовања, нешто што ће их подстаћи на креативност, али  и нешто са чиме немају прилике да се сусретну сваког дана. Да је наш потез био пун погодак говори чињеница да је интересовање за радионице било велико, да су деца са уживањем долазила на њих, да су вредно радила, дружила се и научила нешто ново. Можда ће баш неко од „наших полазника“, охрабрен овим искуством, пронаћи у себи креативну црту и једног дана постати познати уметник.

Овогодишњи циклус радионица је завршен, па је сада ред да се урађено обелодани свету. Зато смо одлучили да усред празничне еуфорије организујемо изложбу мозаика која су направила деца, а сигурни смо, да ће она као и ми, бити поносна на то што излажу по први пут.

Дођите са родитељима, браћом, сестрама и пријатељима и уживајте у мозаицима које су вредне дечије руке „каменчић по каменчић“, баш као што назив изложбе говори, састављале током целе године. Опустимо се заједно у празничној атмосфери коју ће зачинити дела малих уметника.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=eFR4GxEyTuU&list=PLjS17W8CgslpLQR8-Ig_6pKYpW5Vk-lns[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања