Издавачка делатност Културног центра Новог Сада на Сајму књига у Београду

22/10/2014

Културни центар Новог Сада ће представити своју издавачку делатност на предстојећем Међународном сајму књига у Београду од 26. октобра до 2. новембра. Изложбени простор КЦНС ће бити у хали 4, а посетиоци ће на штанду имати велики избор бројева часописа за књижевност и теорију “Поља”. Поред “Поља”, моћи ће да се купе и књиге које у три едиције уређује Ален Бешић, уредник Издавачке делатности Културног центра.

Ове године, у едицији “Просефест” објављена је књига Олге Токарчук „Вуци своје рало по костима мртвих“ коју је са пољског превела Милица Маркић. У едицији “Антићеви дани” објављена је збирка поезије Ђорђа Д. Сибиновића „Песме љубави пуне“, а у едицији “Џепни анаграм” објављено је девет нових књига: романи Крсте Поповског „Трудови“ и Ота Хорвата „Сабо је стао“, збирке поезије Петара Милорадовића „О зеленом камиону и другом“, Марјана Чакаревића „Језик“, Ибрахима Хаџића „Дуге сенке кратких песама“, Зорана М. Бундала „Ситнина“, Небојше Васовића „Нека, хвала“ и Драгана Јовановића Данилова „Симетрија вртлога“, као и збирку есеја Срђана Срдића „Записи из читања“.

Поред нових издања, публици ће бити доступна и ранија издања Културног центра Новог Сада објављених у протеклих шест година, између осталих, књиге Сое Валдес, Слободана Тишме, Вулета Журића, Ане Ристовић, Соње Веселиновић, Ђерђа Конрада и других.

Промоција најновијих књига Културног центра Новог Сада биће одржана у суботу, 1. новембра у 14 сати у сали “Београдски сајам” на којој ће учествовати, поред уредника, и аутори овогодишњих издања.

Каталог издања КЦНС 2009-2014: http://issuu.com/alenemigrant/docs/izdanjakcns/1

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања