Издања Културног центра у новоотвореној српској библиотеци у Вуковару

11/04/2019

На позив Заједничког већа општина и Српског културног центра у Вуковару, помоћница директора Миљана Козаров присуствовала је отварању библиотеке „Захарије Орфелин” у Вуковару.

Отварању ове јединствене библиотеке присуствовали су Владика осечкопољски и барањски Херувим, председник Заједничког већа општина Срђан Јеремић и секретар Министарства културе и информисања Р. Србије Игор Јовичић. У програму су учествовали ученици вуковарске гимназије који наставу похађају на српском језику и писму.

Директор Српског културног центра у Вуковару Срђан Секулић рекао је да ће ова библиотека бити јединствена јер ће промовисати писану српску реч у Вуковару, што ће народу који тамо живи бити изузетно значајно.

Помоћница директора Културног центра Новог Сада Миљана Козаров захвалила је на позиву да присуствује отварању библиотеке, приложивши одређени број књига као поклон од Културног центра.

Осим Културног центра Новог Сада, библиотеку „Захарије Орфелин” својом донацијом употпунили су Градска библиотека Новог Сада, Матица српска, као и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања