Ивана Видић – дигиталне графике

query_builder

Путем овог кратког текста желела бих да дам одговор на питања у вези са створеним делом: Шта је видљиво, а шта не? Која је тема? Која је техника коришћена?

Нагон да се линијом истражује простор и да се бојом обележи карактер и енергија,  а у корак са новом ером визуелне уметности и развојем нових техника и рачунарске технологије, долази до неке друге формулације уметничког дела – до визуелног, креативног концепта, што омогућава бескрајне, визуелно маштовите комбинације и креације, а што графика као техника дозвољава, мада је доскоро графика признавана једино ако је реализована неком од класичних техника.

Саставни део изложбе су и два видеа, која на неки начин документују сам стваралачки процес настанка графика. Видео-снимци се састоје из мноштва слика које се динамички смењују у ритму са музичком подлогом Горана Оргеа Николића, што је истовремено био још један изазов: спојити наизглед неспојиво –  одвојено настале радове два независна креативца, музичара и графичарке, при чему је све   спојено у сасвим други визуелни медиј – видео.

Радови из циклуса „Collage mix“ су настали као последица експериментисања и они су нека врста наставка ранијих циклуса графика рађених CGD техником – „Компјутер пише оловком а оловка срцем“ и „Виртуелно ткање“.

Овог пута акценат је био на текстури, и то ручно рађених, папира. Коришћене су фотографије које су дорађене у компјутеру, и при том акценат је стављен на боју. Њиховом комбинацијом су настали колажи који су касније уобличени у графике.

                                                          Ивана  Видић

Ивана Видић 

Рођена 1970. године у Земуну. Дипломирала 1995. године на Графичком одсеку Факултета ликовних уметности у Београду. Магистрирала 1997. године на истом одсеку. Члан УЛУС-а од 1996. године. Налази се у статусу слободног уметника.

Изложбу можете погледати до 30. октобра 2014. године на Трибини младих.

19Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language