Interaktivna izložba “Kulturna baština Novog Sada”

17/12/2013

Interaktivna izložba "Kulturna baština Novog Sada"Kulturni centar Novog Sada i JKP Informatika u saradnji sa gradskim institucijama kulture realizuju projekat “Digitalizacija kulturne baštine Novog Sada”

Projekat se realizuje u vidu internet platforme BBNS – prve onlajn baze koja sadrži digitalizovane sadržaje iz četiri novosadske institucije kulture – Biblioteke Grada Novog Sada, Muzeja grada Novog Sada, Istorijskog Arhiva Novog Sada i Kulturnog centra Novog Sada koji i čine kulturnu baštinu našeg grada. 

Na izložbi ćete biti u mogućnosti da se upoznate sa platformom BBNS, njenim sadržajem i načinom korišćenja. Takođe, posetioci će moći da pogledaju stare razglednice Novog Sada, statut Novog Sada iz 1748. godine na srpskom, mađarskom i latinskom, pogledaju kostime novosađanki s kraja 19. veka, knjige koje spadaju u nacionalno dobro, stare fotografije Novog Sada i brojne druge sadržaje koji su od sada novosađanima lako dostupni na jednom mestu.

Izložba će biti otvorena 19. decembra od 18 do 20 časova u Kulturnom centru Novog Sada (programski prostor Tribina mladih, II sprat).

Pridružite nam se na putovanju kroz istoriju Novog Sada!

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja