Интерактивна изложба „Културна баштина Новог Сада“

17/12/2013

Интерактивна изложба "Културна баштина Новог Сада"Културни центар Новог Сада и ЈКП Информатика у сарадњи са градским институцијама културе реализују пројекат „Дигитализација културне баштине Новог Сада“

Пројекат се реализује у виду интернет платформе ББНС – прве онлајн базе која садржи дигитализоване садржаје из четири новосадске институције културе – Библиотеке Града Новог Сада, Музеја града Новог Сада, Историјског Архива Новог Сада и Културног центра Новог Сада који и чине културну баштину нашег града. 

На изложби ћете бити у могућности да се упознате са платформом ББНС, њеним садржајем и начином коришћења. Такође, посетиоци ће моћи да погледају старе разгледнице Новог Сада, статут Новог Сада из 1748. године на српском, мађарском и латинском, погледају костиме новосађанки с краја 19. века, књиге које спадају у национално добро, старе фотографије Новог Сада и бројне друге садржаје који су од сада новосађанима лако доступни на једном месту.

Изложба ће бити отворена 19. децембра од 18 до 20 часова у Културном центру Новог Сада (програмски простор Трибина младих, II спрат).

Придружите нам се на путовању кроз историју Новог Сада!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања