Инструменти путовања Радивоја Марковића

13/11/2014

 

Изложба „Инструменти путовања“ Радивоја Марковића отворена је у Ликовном салону Културног центра Новог Сада. Ова изложба први пут као целина приказана је у Трсту у Пијеро Конестабо гелерији, априла 2013. године, а представља један циклус који се састоји из три дела.
– Изложба је рађена плански и њено представљање, цео циклус, завршиће се следеће године. Први део представља спектар разлгедница из Србије, други део је ова изложба, трећи део је изложба под називом „Ментални пртљаг“, а циклус ће се завршити поставком у Београду под називом „Ментални пејзажи Србије” – рекао је Марковић. Аутор успоставља релације између кретања-промене-путовања као универзалне извесности и кретања-промене-путовања у друштвеној реалности Србије.

Радивоје Марковић рођен је 1957.године у Краљеву, а Грађевински факултет завршио је у Београду. Сликарство је учио у атељеу Ненада Дамјановића, а своју уметничку каријеру почиње 1984. године када, поред сликања, учи и прави скулптуре, функционалне скулптуре и уметнички намештај. Члан је Удружења ликовних уметника Србије, Удружења ликовних уметника, примењених уметника и дизајнера Србије-УЛУПУДС. Оснивач је и власник Уметничке радионице РМ, Отворени атеље Раде Марковић. Оснивач је манифестације АРТ МАРКЕТ-а у Београду, председник Вајарске секције Удружења ликовних уметника Србије-УЛУС. Један је од оснивача РМД дизајн студија. Имао је преко 20 самосталних изложби у Србији и иностранству.

Сви заинтересовани ову несвакидашњу изложбу могу погледати до 23. новембра у Ликовном салону Културног центра Новог Сада.

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2IXZRbtuvZY[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања