Tribina ,,Zelena debata : kulTTurizam“

22/04/2016

U klubu ,,Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, u utorak, 26. aprila u 18 časova biće održana tribina pod nazivom  ,,Zelena debata: kulTTurizam“ autora Danila Koprivice.

Novi Sad se, kandidaturom za Evropsku prestonicu kulture, deklarativno opredelio za kulturni turizam kao naročito  važnu  turističku formu.  Međutim,  napraviti od jednog grada turističko-kulturni brend, učiniti ga uzbudljivim za sve zahtevnije turiste, nije samo obaveza gradskih stratega, institucija i organizacija, već i izazov za sve njegove stanovnike.   Naziv nove sesije Zelene debate je kulTTurizam a namera je da otkrijemo da li su Novosađani spremni da se menjaju i da uzmu učešće u kreiranju originalnih  turističko-kulturnih sadržaja, koji će, jednog dana, biti ne samo deo prestonog programa, nego i trajan način privlačenja turista i sticanja prihoda.

 Kulturolog Goran Tomka  govoriće o  kulturnom turizmu sa teorijskog aspekta ali će nam omogućiti i kratak uvid u preliminarne rezultate istraživanja kulturnih navika i potreba Novosađana. Biljana Marčeta, turistički preduzetnik, vizionar i optimista, preneće nam zapažanja o očekivanjima i zahtevima  stranih turista i upoznaće nas sa rezultatatima rada  Dunavskog turističkog klastera Istar 21. Miroslav Farkaš je  novinar, istraživač i direktor UG CERKIN , udruženja  čij rad je primer uspešnog i kreativnog društvenog aktivizma koji koristi istoriju za koncipiranje originalnih turističkih proizvoda.

I ovaj put, program Zelene  debate je namenjen susretanju stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana  sa ciljem da se utiče na odluke na lokalnom nivou ali i na zakonska rešenja, kojima se preuzima odgovornost za sveukupan održivi razvoj društvene zajednice.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja