ГУДАЧКИ КВАРТЕТ „ИЛ БЕЛПАЕСЕ“ – КОНЦЕРТ КАМЕРНЕ МУЗИКЕ

query_builder

 

Романтика и звуци савременог доба

IMG_7089

 

У оквиру циклуса “Павиљон музике”, музичка редакција Културног центра Новог Сада приредила је концерт камерне музике гудачког квартета “ИЛ БЕЛПАЕСЕ” на Трибини младих.

Многобројној публици, Нађ Арпад (виолина), Душан Бирач (виолина), Владимир Шару (виола) и Жељко Ивовић (виолончело), представили су се делима Менделсона и Милана Алексића.

Извођаче су дочекале салве аплауза, а да ће наступ протећи у доброј атмосфери, млади уметници показали су већ првом композицијом.

Друга виолина квартета, Душан Бирач, рекао је да им је веома драго што имају прилику да свирају у Културном центру Новог Сада.

– Ми смо припремили програм два композитора, а публика је имала прилику да чује специфичан звук јер смо спојили романтику и музику савременог доба. Иза нас има доста концерата, али и рада и труда. Подршка културне институције је веома значајна и прија нам што смо концерт имали на Трибини младих–рекао је Бирач.

Гудачки квартет ’’ ИЛ БЕЛПАЕСЕ ’’ основан је 2011. године, када су његови чланови, свирајући заједно у више различитих камерних састава и оркестара у земљи и иностранству, дошли на идеју да формирају свој састав. Искуства и концертну праксу пренели су у овај ансамбл, што им је дало још више простора за музицирање, али и омогућило стварање препознатљивог стила.

Квартет ’’ИЛ БЕЛПАЕСЕ’’ има успешну и значајну сарадњу са истоименим Италијанским Културним центром, на чијим су манифестацијама остварили запажене наступе. Приређују концерте у Србији и иностранству. Сви чланови квартета су образовани музичари и осим рада у ансамблу, свирају и у нашим најбољим институционализованим оркестрима, али се баве и педагошким радом у образовним и високообразовним музичким институцијама, не само у Новом Саду, већ и шире.

У јуну 2014. године одржали су низ концерата у Италији, у регији Ломбардија, захваљујући сарадњи са “Парцо Адда Норд”. У склопу “Котор Арт” фестивала 2014. године, изводе гудачки квартет ”Плаy Стриндберг” композиторке Иване Стефановић. Исте године постају вође оркестра “Котор Арт” фестивала.

0Shares

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language