GRADONAČELNIK VUČEVIĆ OTVARA KONFERENCIJU O REGIONALNOJ STABILNOSTI – STIŽU INTELEKTUALCI IZ REGIONA!

08/06/2017

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ OTVARA KONFERENCIJU O REGIONALNOJ STABILNOSTI – STIŽU INTELEKTUALCI IZ REGIONA!

Konferencija o regionalnoj stabilnosti održaće se 9. juna 2017. godine u 12 časova u Klubu “Tribina mladih” Kulturnog centra  Novog Sada. Ova konferencija predstavlja jednu vrstu okruglog stola gde će na temu regionalne stabilnosti, saradnje i dobrih odnosa na postjugoslovenskim prostorima govoriti eminentni intelektualci iz regiona koji su priznati i izvan balkanskih okvira. Ideja o Konferenciji ima podršku političkog vrha Srbije i nevladinog sektora, a otvoriće je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Učesnici  ovogodišnje Konferencije su stručnjaci iz polja književnosti, filozofije, istorije, pravne nauke, politike i  ekonomije: prof. dr Tvrtko Jakovina, prof. dr Dejan Jović, politički filozof Dragoljub Kojčić, prof. dr Ivo Visković, advokat i nekadašnji ministar pravde u Vladi Crne Gore Dragan Šoć, književnik Muharem Bazdulj, prof. dr Selmo Cikotić, etnolog i antropolog, prof. dr Božidar Jezernik i finansijski ekspert i direktor sektora u Narodnoj banci Crne Gore, dr Marijana Mitrović Mijatović. Moderator konferencije biće Danilo Koprivica.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada i idejni tvorac Konferencije, Bojan Panaotović, govorio je danas na konferenciji za medije o predstojećem velikom događaju i o očekivanjima KCNS-a kao organizatora.

– Konferencija o regionalnoj stabilnosti ima osnovni cilj, a to je potreba naglašavanja da je državama postjugoslovenskog regiona neophodna saradnja na ekonomskom, kulturnom, političkom i svakom drugom planu. Poglavlje „povratka u prošlost“ neophodno je zatvoriti i uspostaviti saradnju i stabilnost iz kojih proističe bolji i kvalitetniji život za sve ljude u regionu – naglasio je Panaotović, uz najavu da je u planu da ovakav skup preraste u tradiciju, te da će se i naredne godine održati slična konferencija.

Panaotović je pozvao Novosađane da prisustvuju Konferenciji o regionalnoj stabilnosti, koja će početi u petak, u 12 časova i trajaće do 16 časova. Posetioci će imati priliku da postavljaju pitanja učesnicima konferencije.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja