ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ ОТВАРА КОНФЕРЕНЦИЈУ О РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ – СТИЖУ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ИЗ РЕГИОНА!

08/06/2017

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ ОТВАРА КОНФЕРЕНЦИЈУ О РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ – СТИЖУ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ИЗ РЕГИОНА!

Конференција о регионалној стабилности одржаће се 9. јуна 2017. године у 12 часова у Клубу „Трибина младих“ Културног центра  Новог Сада. Ова конференција представља једну врсту округлог стола где ће на тему регионалне стабилности, сарадње и добрих односа на постјугословенским просторима говорити еминентни интелектуалци из региона који су признати и изван балканских оквира. Идеја о Конференцији има подршку политичког врха Србије и невладиног сектора, а отвориће је градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.

Учесници  овогодишње Конференције су стручњаци из поља књижевности, филозофије, историје, правне науке, политике и  економије: проф. др Твртко Јаковина, проф. др Дејан Јовић, политички филозоф Драгољуб Којчић, проф. др Иво Висковић, адвокат и некадашњи министар правде у Влади Црне Горе Драган Шоћ, књижевник Мухарем Баздуљ, проф. др Селмо Цикотић, етнолог и антрополог, проф. др Божидар Језерник и финансијски експерт и директор сектора у Народној банци Црне Горе, др Маријана Митровић Мијатовић. Модератор конференције биће Данило Копривица.

Директор Културног центра Новог Сада и идејни творац Конференције, Бојан Панаотовић, говорио је данас на конференцији за медије о предстојећем великом догађају и о очекивањима КЦНС-а као организатора.

– Конференција о регионалној стабилности има основни циљ, а то је потреба наглашавања да је државама постјугословенског региона неопходна сарадња на економском, културном, политичком и сваком другом плану. Поглавље „повратка у прошлост“ неопходно је затворити и успоставити сарадњу и стабилност из којих проистиче бољи и квалитетнији живот за све људе у региону – нагласио је Панаотовић, уз најаву да је у плану да овакав скуп прерасте у традицију, те да ће се и наредне године одржати слична конференција.

Панаотовић је позвао Новосађане да присуствују Конференцији о регионалној стабилности, која ће почети у петак, у 12 часова и трајаће до 16 часова. Посетиоци ће имати прилику да постављају питања учесницима конференције.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања